Mehmet Şimşek gelmeden rakamları değiştirmeye başladı

Mehmet Şimşek gelmeden rakamları değiştirmeye başladı

Piyasalar Erdoğan'ın yeni ekonomi yönetimini beklerken Türkiye CDS'leri geriledi, tahvilleri yükseldi

A+A-

Türkiye'nin dolar cinsi tahvilleri seçimlerin ikinci turunda cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikasını belirleyecek kabineyi seçmesi beklenirken bugün 2 sentten fazla yükseldi.

Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS) risk primi dünkü kapanış seviyesinden 2 baz puan düşüşle 662 baz puana geriledi. CDS, yılın başında 513 baz puan seviyesindeydi.

İkinci turda %52'nin üzerinde oy ile yeniden cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın bu haftanın sonuna kadar kabineyi açıklaması bekleniyor. Erdoğan, uzun yıllar ekonomi yönetiminde görev almış Mehmet Şimşek ile dün akşam görüştüğü ve Şimşek'in bazı şartlarla ekonomi yönetiminin başına geçmeyi kabul ettiği ileri sürülmüştü.

Türkiye piyasalarını yakından takip eden BlueBay Asset Management'ın stratejisti Timothy Ash, "(Mehmet) Şimşek'in geri dönmesi için umut var ... Umut ama belirsizlik.... Genel olarak, ekonomi ekibi açısından kim iktidara gelirse gelsin, TL'nin değer kaybetmesi bekleniyor" dedi.

Ash, piyasa dostu eski maliye bakanına atıfta bulunarak, "Erdoğan, Şimşek'i görevlendirirse, pragmatik olmaya başlıyor demektir" dedi.

İlgili Haberler