Meksika’da 7.6 büyüklüğünde deprem

Meksika’da 7.6 büyüklüğünde deprem

Meksika'nın batısındaki Michoacan eyaletinde 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

A+A-

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Michoacan eyaletine bağlı Aquila kentinin 37 kilometre güneydoğusu olan 7,6 büyüklüğündeki depremin yaklaşık 15 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Sahile yakın bölgede meydana gelen deprem nedeniyle “tsunami tehdidi” uyarısı yapıldı.

Meksika Ulusal Sismoloji Servisi ise depremin büyüklüğünü 7,4 olarak açıkladı.

Meksika Ulusal Muhafızları tarafından yapılan açıklamada Merkez üssü Michoacán’da kaydedilen depremin ardından Ulusal Muhafızlar, çeşitli eyaletlerden Sivil Koruma yetkilileriyle koordineli olarak Acil Durum Planını devreye aldı, bazı binaların tahliyesi nedeniyle güvenlik turlarına başladık denildi.

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, sosyal medyadan açıklama yaparak depremden etkilenen komşu eyalet Colimanın valisiyle görüştüğünü ve bazı kentlerle iletişimin kesildiğini ancak başkentte hasar olmadığını belirtti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezinin 7,6 büyüklüğünde duyurduğu deprem, Meksika’da 1985 ve 2017 yıllarının 19 Eylül tarihinde yaşanan ve binlerce kişinin hayatına mal olan depremler nedeniyle yapılan deprem tatbikatından kısa bir süre sonra meydana geldi.

Tatbikat için sirenler yerel saat ile 12.19’da çaldı, Ulusal Sismoloji Servisi ise depremin 13.05’te meydana geldiğini duyurdu.

Meksika’da 1985’te merkez üssü Michoacan eyaletinin sahil kesimleri olan 8,1 büyüklüğündeki depremde 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

19 Eylül 2017’de de merkez üssü Meksiko şehrinin güneyi olan 7,1 büyüklüğündeki depremde 370 kişi yaşamını yitirmiş, depremden 250 bin kişi etkilenmiş ve yaklaşık 50 bin ev yıkılmıştı.

Meksika’da her 19 Eylül, Ulusal Sivil Savunma Günü olarak anılıyor ve ülke çapında deprem tatbikatı yapılıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler