Merkez Bankası'nın kararı sonrası kredi kartı faizleri artırıldı

Merkez Bankası'nın kararı sonrası kredi kartı faizleri artırıldı

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı, 1 Temmuz itibarıyla TL işlemler için yüzde 1,36’dan yüzde 1,91’e yükselecek. Merkez'in yeni kararı sonrası bu uygulama, bir ay erkene çekilmiş oldu.

A+A-

Dün politika faizini yüzde 8,5’ten yüzde 15’e yükselten Merkez Bankası’ndan (TCMB) bugün de kredi kartı faizlerine ilişkin düzenleme geldi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre TCMB, ticari müşterilere uygulanan ücretler ve kredi kartlarında azami akdi ve gecikme faizlerinde dikkate alınan referans oranla ilgili değişikliğe gitti.

Yeni düzenleme öncesi, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı, 1 Ağustos tarihi itibarıyla TL işlemler için yüzde 1,36'dan yüzde 1,91'e yükselecekti. Yeni uygulama sonrası 1 Temmuz’a çekilmiş oldu. 

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami gecikme faiz oranı da 1 Ağustos yerine 1 Temmuz tarihi itibarıyla TL işlemler için yüzde 1,66'dan yüzde 2,21'e yükselecek.

Buna göre, daha önce her ayın sondan beşinci iş gününde ilan edilen referans oran, artık Para Politikası Kurulu toplantısı yapılması durumunda toplantının yapıldığı tarihte en güncel veriler dikkate alınarak hesaplanacak.

Merkez Bankası bir sonraki PPK toplantısını 20 Temmuz’da yapacak.

İlgili değişiklikle Resmi Gazete’de yayımlanan iki ayrı tebliğle yürürlüğe girdi.

İlgili Haberler