Meta yeni ve daha güçlü bir yapay zeka sistemi geliştiriyor

Meta yeni ve daha güçlü bir yapay zeka sistemi geliştiriyor

Meta, OpenAI tarafından sunulan en gelişmiş model kadar güçlü olması amaçlanan yeni bir yapay zeka sistemi üzerinde çalışıyor.

A+A-

Facebook'un ana şirketi Meta'nın yeni yapay zeka modelinin önümüzdeki yıl hazır olmasını hedeflediğini belirten Wall Street Journal (WSJ), modelin Llama 2 olarak adlandırılan ticari versiyonundan birkaç kat daha güçlü olacağını da sözlerine ekledi.

Llama 2, Meta'nın Temmuz ayında piyasaya sürdüğü ve OpenAI'nin ChatGPT'si ve Google'ın Bard'ı ile rekabet etmek için Microsoft'un bulut Azure hizmetleri tarafından dağıtılan açık kaynaklı yapay zeka dil modeli. Gazetenin haberine göre, ayrıntıları hala değişebilecek olan planlanan sistem, diğer şirketlerin sofistike metin, analiz ve diğer çıktıları üreten hizmetler oluşturmasına yardımcı olacak.

Rapora göre Meta, büyük dil modeli olarak bilinen yeni yapay zeka sistemini 2024 yılının başlarında eğitmeye başlamayı bekliyor.

İşletmeler ve kurumlar, geçen yılın sonlarında OpenAI'nin ChatGPT'sinin piyasaya sürülmesinden bu yana daha yeni yetenekler ve iş süreçlerini iyileştirmek için yeni ortaya çıkan jeneratif yapay zeka pazarına akın etti.

Bloomberg News Temmuz ayında Apple'ın OpenAI'nin ChatGPT'sine ve Google'ın Bard'ına benzer yapay zeka üzerinde çalıştığını, büyük dil modelleri oluşturmak için 'Ajax' olarak bilinen kendi çerçevesini oluşturduğunu ve bazı mühendislerin 'Apple GPT' adını verdiği bir sohbet robotunu test ettiğini bildirdi.

Bu haber toplam 659 defa okunmuştur
İlgili Haberler