MHP Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve ฤฐstanbul Milletvekili Semih Yalรงฤฑn, bazฤฑ รผyelerin partiyle iliลiklerinin kesilmesine dair aรงฤฑklama yaptฤฑ.
Nazif Okumuล, Ahmet Malkan, Ali ลanalmฤฑล, Ali Baykan, Atilla Kaya, Suat Baลaran ve Tahsin Eren’in parti รผyeliฤinden รงฤฑkarฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ duyuran Yalรงฤฑn, aรงฤฑklamasฤฑnda ลunlarฤฑ kaydetti:
“Bilindiฤi รผzere MHP; sadece demokratik dรผzenin dinamikleri รงerรงevesinde faaliyet gรถsteren bir siyasi parti deฤil, aynฤฑ zamanda kรผltรผrel ve sosyal aรงฤฑdan hayati iลlev รผslenen dinamik bir dava ve รผlkรผ mahfilidir. MHPโyi diฤer siyasi partilerden farklฤฑ kฤฑlan; sadece uฤruna canlar feda ettiฤi ve daima da feda etmeye hazฤฑr olduฤu yรผksek idealleri deฤil, bu ideallere sarsฤฑlmaz baฤlฤฑlฤฑkla sarฤฑlan dava adamlarฤฑnฤฑn adresi oluลudur.
MHPโyi millet nezdinde itibarlฤฑ kฤฑlan; davasฤฑna ve partisine mensubiyet ลuuru, aidiyet hissi gibi sฤฑkฤฑ baฤlarla merbut, yรผksek karakterli insanlarฤฑn varlฤฑฤฤฑdฤฑr. Lider, teลkilat ve dava partisi olan MHPโde geleneksel bir hiyerarลik yapฤฑ vardฤฑr ve bu, Tรผrk milliyetรงiliฤi fikriyatฤฑna hizmet eden camiamฤฑzฤฑn bรผtรผnlรผฤรผ icabฤฑdฤฑr.
‘Kรถtรผ huylara malik kiลiler, partimizde asla barฤฑnamamฤฑลlardฤฑr’
Dรถneklik, vefasฤฑzlฤฑk, disiplinsizlik, ahlaksฤฑzlฤฑk, aylaklฤฑk, fitne ve tefrikaya meyyal olmak gibi kรถtรผ huylara malik kiลiler; partimizde ve teลkilatlarฤฑmฤฑzda asla barฤฑnamamฤฑลlardฤฑr. MHPโde liyakatsizlik ve gevลeklik gรถstererek ana gรถvdeden kim kopmuลsa marjinalleลip yok olmuลtur.
MHP รผyesi olup geรงmiลte partimizin saflarฤฑnda gรถrev alan, ancak daha sonra liyakatsizlikleri sebebiyle teลkilatlarฤฑmฤฑzdan ayฤฑklanan bazฤฑ isimler; son yฤฑllarda hemen her kurultay รถncesinde veya her seรงim dรถneminde ortaya รงฤฑkarak camiamฤฑz iรงinde fitne ve tefrika รผretmek iรงin รงaba sarf etmiลlerdir.
Bu gibiler, MHPโye รผyelikleri sรผrerken; gittikleri รงฤฑkar mahfillerinde, merdiven altฤฑ ve taลeron oluลumlarda hala MHP aleyhinde faaliyet gรถstermektedir. Kerameti davanฤฑn mehabetinde deฤil, kendilerinde gรถren ve egolarฤฑna yenik dรผลen sรถz konusu tefrika ve fitne baฤฤฑmlฤฑlarฤฑ iรงin, partimizce yasa ve tรผzรผk kurallarฤฑnฤฑn iลletilmesi kaรงฤฑnฤฑlmaz hale gelmiลtir.
MHP Merkez Disiplin Kuruluโnca; anฤฑlan gerekรงelerle Nazif Okumuล, Ahmet Malkan, Ali ลanalmฤฑล, Ali Baykan, Atilla Kaya, Suat Baลaran ve Tahsin Erenโin parti รผyeliฤinden รงฤฑkarฤฑlmalarฤฑna karar verilmiลtir.”







