Michelin, Kanadalı şirket Camso’yu 1 milyar dolara satın aldı

Michelin, Kanadalı şirket Camso’yu 1 milyar dolara satın aldı

17 ülkede 68 üretim tesisi ve 170’den fazla ülkede pazarlama faaliyetlerini yürüten, lastik sektörünün en büyük küresel oyuncularından Michelin, merkezi Kanadalı şirket Camso’yu 1 milyar dolara satın aldı.

A+A-

17 ülkede 68 üretim tesisi ve 170’den fazla ülkede pazarlama  faaliyetlerini yürüten, lastik sektörünün en büyük küresel  oyuncularından Michelin, merkezi Kanadalı şirket Camso’yu 1 milyar  dolara satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte, her iki şirketin  sahip olduğu inovasyon ve ARGE üstünlüklerinin yanı sıra yüksek  vasıflı uzmanlık ekiplerine dayalı bir stratejik ortaklığın da temeli  atıldı.
Hedef, pazarın bir numaralı oyuncusu olmak

Michelin ile Camso’nun güçlerini birleştirmesi sonucunda yeni  şirketin dünyanın bir numaralı yol dışı (OTR) piyasa oyuncusu olması  hedefleniyor. Yeni oluşum ile birlikte, 26 tesis ve yaklaşık 12.000  çalışandan destek alan Camso’nun net satışlarının iki katından  fazlasına ulaşması ve pazarın sürdürülebilir dinamizminden  yararlanması bekleniyor.
   
Kanadalı kuruluş Camso 1982’den beri Yol Dışı (OTR) taşımacılık,  tarım ve endüstriyel araç lastikleri ve palet üretimi alanında  yenilikçi çözümler tasarlıyor ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Söz  konusu ürünler, tarım ekipman lastiklerinden, kar araçları için kauçuk  paletlere, malzeme elleçleme donanımları için dolgu ve çapraz katlı  lastiklere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Kuruluş, 2012’den bu  yana her yıl ortalama %7 bir büyüme hızını istikrarlı bir şekilde  sürdürüyor.
Çok boyutlu sinerji
Michelin ve Camso’nun ürün ve hizmet sunumlarının tamamlayıcı  konumu sayesinde başta pazarlama ve satış olmak üzere, teknoloji ve  imalat alanında da büyük bir sinerji yaratması bekleniyor.
   
Stratejik ortaklık konusunda değerlendirmede bulunan Michelin Grubu Genel Müdürü Jean-Dominique Senard  “Michelin ve Camso’nun çok  fazla ortak değeri var. Bu satın alım karşılıklı olarak bizlere  muhteşem bir fırsat yaratıyor. Michelin, Camso’nun Yol Dışı ulaştırma  ve endüstriyel donanım pazarlarındaki tüm yeteneklerinden, Camso da Michelin’in bir bütün olarak özel ürün gruplarındaki uzmanlığından  yararlanacak” açıklamasında bulundu.
“Camso için inanılmaz bir fırsat”
Camso İcra Kurulu Başkanı Pierre Marcouiller ise konuya ilişkin  olarak şu değerlendirmede bulundu  “Kültürlerimiz ve büyüme  potansiyelimizdeki benzerlikler sebebiyle, Michelin’in Yol Dışı  ekiplerine katılımı Camso için inanılmaz bir fırsat. Camso, küresel Yol Dışı pazarında lider olma hedefini gerçekleştirecek ve bu  stratejik işbirliğinin dinamik ekiplerine, teknik ve üretim alanındaki  operasyonlarına ve müşteri odaklı anlayışına katkıda bulunacak.”
2021’e kadar 55 milyon dolarlık sinerji
Michelin, satışları artırma ve maliyetleri azaltma konusunda Camso  ile birlikte gerçekleştirdiği bu güçbirliğinin 2021’e kadar 55 milyon  dolarlık bir sinerji yaratması öngörülüyor. Yasal prosedürlerin  tamamlanması ve onayların alınmasının ardından, Michelin 1,7 milyar  dolarlık kuruluş değerine sahip Camso’yu 1,45 milyar dolara satın  almış olacak.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.