Microsoft, Türkiye’de veri merkezi istiyor

Microsoft, Türkiye’de veri merkezi istiyor

Microsoft Genel Müdürü Levent Özbilgin, Microsoft'un yeni veri merkezi yatırımlarından birinin Türkiye'de olması için kolları sıvadığını açıkladı.

A+A-

Microsoft Genel Müdürü Levent Özbilgin, Microsoft'un yeni veri merkezi yatırımlarından birinin Türkiye'de olması için kolları sıvadığını açıkladı. Özbilgin, Microsoft Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olarak en büyük hedefinin, şirketi Türkiye’de sadece satış yapan değil; yatırım yaparak Türkiye ile birlikte büyüyen bir kuruluş haline getirmek istediğini ekledi. Özbilgin online olarak düzenlenen basın toplantısında Microsoft Türkiye’nin önümüzdeki dönem büyüme stratejilerini açıkladı.

Microsoft’un sadece geçen yıl Ortadoğu ve Afrika’da 4 yeni veri merkezi açtığını belirten Özbilgin, “Türkiye’de de bir veri merkezi kurulması durumunda oluşacak doğrudan yabancı yatırım potansiyelinin yüksekliğiyle ilgili, paydaşlarımızla sürekli fikir alışverişi içindeyiz” dedi.

Türkiye’nin teknolojinin gücüne ve buradaki potansiyele herkesi ikna etmek istediklerini söyleyen Özbilgin, şunları anlattı: “Bunun için de 5 alana odaklanacağız. Her kurumun geleceğe hazırlanmak için teknolojik kas gücünü artırması şart. Yetkinlik kazandırma çalışmalarında uzaktan eğitim son derece etkili bir araç oldu. Bu alanda Cloud Society gibi “yetkinlik kazandırma” programlarımız aracılığıyla AI (yapay zeka), bulut bilişim ve makine öğrenmesi gibi alanlarda birey ve kuruluşlara ciddi katkılar sağlıyoruz. Kamu tarafında başta MEB ve Sanayii Bakanlığı olmak üzere ortak çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor.”