MicroStrategy CEO’sundan TCMB'ye Bitcoin tavsiyesi

MicroStrategy CEO’sundan TCMB'ye Bitcoin tavsiyesi

MicroStrategy CEO’su, değer kaybı yaşayan Türk Lirasının umudunun Bitcoin olduğunu söyledi. TCMB'ye çağrıda bulundu.

A+A-

Kripto para yatırımcılarının ve dev firmaların yakından takip ettiği MicroStrategy CEO’su Michael Saylor geçen gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na Bitcoin çağrısında bulunmuştu. Saylor, TCMB’nin bugünkü faiz kararı sonrasında bu çağrısını yineledi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında “Eğer Merkez Bankası 1 milyar dolar değerinde Bitcoin satın alsaydı, beş yıl içinde 50 milyar doları olurdu ve milyonlarca insanın kullandığı TL’yi güçlendirirdi” açıklamasında bulunan Michael Saylor şimdi ise TCMB’nin faizleri 200 baz puan indirmesinin ardından “Bitcoin, Türkiye için umuttur” açıklamasında bulundu. Michael Saylor’ın bu paylaşımı kısa bir süre içerisinde yüksek etkileşime ulaştı. 

Nasdaq borsasında işlem gören MicroStrategy’nin kurucusu ve CEO’su olan Michael Saylor, hem kendinin hem de şirketi adına yaptığı yüklü miktardaki BTC satın alımlarıyla özellikle adından sıkça söz ettirdi. Öyle ki MicroStrategy, 110.000 BTC’yi aşkın rezervi ile halka açık şirketler arasında en çok Bitcoin’e sahip şirket konumunda.