Moderna: Aşının etkinliği zamanla azalıyor

Moderna: Aşının etkinliği zamanla azalıyor

Moderna Başkanı Stephen Hoge, COVID-19 aşısı için yaptıkları geniş kapsamlı testlerden elde edilen yeni verilerin aşınını sunduğu korumanın zaman içinde azaldığını gösterdiğini söyledi.

A+A-

Moderna Başkanı Stephen Hoge, COVID-19 aşısı için yaptıkları geniş kapsamlı testlerden elde edilen yeni verilerin aşınını sunduğu korumanın zaman içinde azaldığını gösterdiğini söyledi. Hoge, yatırımcılar ile yaptığı telekonferansta, "Aşının etkinliği zaman içinde azalıyor. Aşının etkinliğinin azalması ile bu sonbahar ve kış aylarında minimum 600 bin ek COVID-19 vakası olabileceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

Hoge, vaka sayısının en olumsuz senaryoda ne kadar artabileceği konusunda ise rakam vermedi. Hoge ayrıca, ek doz için yapılan çalışmalardan elde edilen verilerin, ek dozu antikor oranını ikinci doz sonrasında görülen seviyeden daha yukarıya çıkardığını ortaya koyduğunu da vurguladı.

Bu arada Maiser Permanante'nin topladığı verilere göre Moderna'nın aşısı COVID-19'un tüm varyantlarına karşı etkili. Aşının etkinliğini yüzde 87 olarak ölçen Kaiser Permanante, hastaneye yatmayı önleme oranını da yüzde 96 olarak ortaya koydu.