Moltek, İsviçreli itheranostics'ten yatırım aldı

Moltek, İsviçreli itheranostics'ten yatırım aldı

Moltek, İsvicre merkezli Itheranostics’ten hem yatırım aldı hem de işbirliği anlaşması imzaladı

A+A-

BORSATEK ÖZEL - Nükleer tıp ve onkoloji ilaçları geliştiren ve pazarlayan Moltek, radyofarmasötik pazarının İsviçre merkezli şirketlerinden itheranostics AG (iAG) ile hem yatırım hem de işbirliği anlaşması imzaladı.

Azınlık yatırım olduğu belirtilen işlemin miktarı açıklanmaz iken, işbirliği anlaşmasının, Türkiye radyofarmasötik pazarının büyümesini hızlandırmak, yenilikçi ve hayat kurtaran ürünlere erişimi artırmak için imzalandığı belirtildi.

Şirketlerden yapılan açıklamada ortaklık kapsamında, Türkiye ile Balkanlar, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya'daki yetersiz hizmet verilen diğer pazarlara, son teknoloji radyofarmasötik ürünler sunulacak. iAG ve Moltek, bu ülkelerdeki bakım standardını geliştirmeye ve daha iyi klinik sonuçlar yoluyla hastaların yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olacak, teşhis, tedavi ve teranostik için kullanılan radyofarmasötik ürünlere erişimi arttırmayı hedefliyor.

Türkiye radyofarmasötik pazarının dünyada en hızlı büyüyenlerden biri olduğunu belirten iAG CEO’su John Carney, iAG’nin, Moltek ile bu paydaşlara hizmet vererek, kapsayıcı ve hasta merkezli bakım vizyonunu gerçekleştirmek iş birliği yaptığını vurguladı.

Moltek CEO'su Kadir Özsu ise iAG ile iş birliği yapmanın, yalnızca Türkiye'de değil, çevredeki birçok coğrafyada da kanser ve diğer ciddi hastalıklarla mücadelede bizlere Moltek’e yardımcı olacağını söyledi. “Çok yakın bir gelecekte hasta bakım ve yaşam kalitesinde çığır açacak özgün radyofarmasötikleri piyasaya sürmeyi hedefliyoruz,” diye de ekledi.

Taxim Capital'den önemli bir yatırım almıştı

Moltek, Nükleer Tıp ve özellikle onkolojide hızla önem kazanan teranostik alanında, Türkiye’deki lider oyunculardan biri . Moltek, istihdam ettiği 150 kişiyi aşan nitelikli personeliyle, Türkiye ve 16 ülkede hayati önem taşıyan radyofarmasötiklerin üretim, satış ve dağıtımını yapıyor. Moltek, Eylül 2021'de hızlı büyüyen şirketleri destekleyen özel sermaye fonu Taxim Capital'den önemli bir yatırım almıştı.

İsviçre merkezli itheranostics, erken aşama özgün radyofarmasötiklerin geliştirilmesini desteklemek amacıyla kurularak, özellikle Onkoloji- Nükleer Tıp alanında hedefe yönelik moleküler tedavilerle ilgili olarak, özgünradyofarmasötik ürünlerin keşfine ve erken aşamada geliştirilmesine yatırım yapıyor. iAG ve ortakları, daha önce tedavi hakları Mart 2021'de Novartis AG tarafından satın alınan ve Heidelberg Üniversitesi tarafından geliştirilen fibroblast aktivasyon protein inhibitörü (FAPI) teranostik molekül ailesinin erken aşama geliştirilmesinde rol oynadığı da belirtiliyor.