Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลu Moody’s, ABD ile รin’in arasฤฑndaki ticari iliลkilerin zayฤฑflamasฤฑ durumunda bunun kรผresel ekonomiye zarar vereceฤini bildirdi.
Moody’s aรงฤฑklamasฤฑnda, ABD Baลkanฤฑ Donald Trump’ฤฑn dรผn รin’den ithal edilen bazฤฑ mallara 60 milyar dolar, รin’in de misilleme olarak ABD’den ithal ettiฤi bazฤฑ mallara 3 milyar dolar gรผmrรผk vergisi uygulayacaklarฤฑnฤฑ duyurmalarฤฑ hakkฤฑnda deฤerlendirmelerde bulunuldu.
Sรถz konusu gรผmrรผk vergilerinin ABD ve รin ekonomilerine doฤrudan etkisinin sฤฑnฤฑrlฤฑ olacaฤฤฑnฤฑn belirtildiฤi aรงฤฑklamada, “Bu gรผmrรผk vergileri nedeniyle ลu anki ticaret iliลkileri yapฤฑsฤฑ รงรถzรผlmeye baลlarsa, ABD ve kรผresel ekonomi รถnemli derecede olumsuz etkilenecek.” ifadelerine yer verildi.
Aรงฤฑklamada, dรผnya genelinde diฤer bรผyรผk ekonomilerin benzer รถnlemler almasฤฑ halinde kรผresel ticaret sisteminin yฤฑpranacaฤฤฑna iลaret edildi.
Bunun gerรงekleลmesi halinde ticarette yavaลlama, fiyatlarda artฤฑล ve tรผketici ile iล dรผnyasฤฑ gรผveninde zayฤฑflama gรถrรผleceฤinin vurgulandฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, bunlarฤฑn kรผresel ekonomik bรผyรผmeyi olumsuz etkileyeceฤi uyarฤฑsฤฑnda bulunuldu.







