Morgan Stanley 3 bin çalışanı işten çıkarıyor

Morgan Stanley 3 bin çalışanı işten çıkarıyor

Morgan Stanley altı ay içinde ikinci kez işten çıkarma yoluna giderek ikinci çeyrekte yaklaşık 3 bin çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor.

A+A-

Reuters'ın şirkete yakın kaynaklarına dayandırdığı haberine göre zorlu ekonomik ortam yatırım bankasını personel sayısını gözden geçirmeye itiyor. 

Son hamle, yatırım bankacılığı biriminden alınan ücretlerin düştüğü ve toplam gelirin yaklaşık %2 azalarak 14,5 milyar dolara gerilediği bir başka çeyreğin ardından geldi. 

Geçtiğimiz ay Morgan Stanley finans şefi Sharon Yeshaya, daha geniş piyasa belirsizliği ve yüksek enflasyon göz önüne alındığında "gider yönetiminin" bir öncelik olduğunu söylemişti.

Wall Street'in yatırım bankaları, yatırımcıların dalgalı piyasalar ve hızla yükselen faiz oranları karşısında daha temkinli davranması nedeniyle anlaşmalarda yaşanan gerilemeden zarar gördü.

İlk halka arzlar da startup'ların yatırımcı duyarlılığı iyileşene kadar piyasaya girişlerini ertelemeleri nedeniyle neredeyse durma noktasına geldi. 

Dealogic'in verilerine göre, birleşme ve satın alma hacimleri ilk çeyrekte bir önceki yıla göre neredeyse yarı yarıya azaldı.

Morgan Stanley CEO'su James Gorman Aralık ayında yaptığı açıklamada, kesin bir rakam vermeden bankanın dünya çapında "mütevazı" işten çıkarmalar yapacağını söylemişti.

Mart sonu itibariyle 82.000'den fazla çalışanı bulunan bankanın işten çıkarma kararı personelinin yaklaşık %4'ünü etkileyecek.

İlgili Haberler