MS: Türkiye'de seçim sonrası ralliye katılmayın

MS: Türkiye'de seçim sonrası ralliye katılmayın

Morgan Stanley'e göre Türkiye'de seçim sonrası rallisi gelebilir ancak buna yatırım yapılmamalı

A+A-


 

Morgan Stanley analistlerinden James Lord Türkiye'de seçim sonuçlarından sonra hisse senetlerinde kısa süreli bir yükseliş yaşanmasını beklediğini ancak yatırımcılara bu yükselişin bir parçası olmaya çalışmamalarını önerdiğini söyledi.

James Lord'un temel senaryosunda AKP'nin çoğunluğu kazancağı ancak bu çoğunluğun Anayasa değişikliğini referanduma götürmeye yetecek düzeyde olmayacağını ayrıca HDP'nin oy oranının yüzde 10'un üzerine çıkarak seçim barajını aşacağını öngörüyor.

Bu beklentinin gerçekleşmesi halinde Lord piyasalarda kısa vadeli bir ralli yaşanacağını beklediğini ancak yatırımcıların kendilerini yeniden Türkiye'ye girecek şekilde pozisyonlandırmaması gerektiğine inandığını söyledi.


İlk olarak halen seçim sonuçlarının farklı çıkması olasılığının mümkün olduğu, ayrıca geçmiş dönemler dikkate alınırsa, seçim sonuçlarının her zaman istikrarlı bir alım satım fırsatı sunmadığı ve bunun özellikle seçim sonuçlarının parlamento
yapısını ciddi bir şekilde değiştirmediği şartlarda geçerli olduğunu söyledi.

Lord'un raporunda "Tarih gösteriyor ki, küresel piyasa faktörleri seçim sonuçlarına bağlı olmaksızın önmli bir rol oynamaya devam ediyor. Gelişen piyasa para birimlerinin bir ayı piyasası içinde olduğunu düşünüyoruz ve doların yükselişini sürdürmesini bekliyoruz." ifadeleri yer aldı.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.