MSCI, Türkiye'den 4 şirketi endekslerinden çıkardı

MSCI, Türkiye'den 4 şirketi endekslerinden çıkardı

MSCI, Kasım 2019 Yarıyıl Endeks Gözden Geçirmesi'nde Türkiye'den 4 şirketi endekslerinden çıkardı

A+A-

MSCI, Kasım 2019 Yarıyıl Endeks Gözden Geçirmesi'nde Türkiye'den 4 şirketi endekslerinden çıkardı. Endekslerine hiçbir Türk şirketini eklemedi.

MSCI, Global Standard Endeksler içinde yer alan MSCI Türkiye Endeksi'nden Türkiye Şişe Cam Fabrikaları'nı çıkarırken, MSCI Global Small Cap Endeksleri içinde yr alan MSCI Türkiye Endeksi'nden ise Eczacıbaşı İlaç, Verusa Holding ve Zorlu Enerji'yi çıkardı.

Çin hisselerinin payı artıyor

Öte yandan MSCI, Çin hisse senetlerinin MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi içindeki ağırlığını artırıyor

MSCI bugün yayınladığı Kasım 2019 yarıyıl endeks gözden geçirmesinde Çin'in ülke içindeki borsalarında işlem gören (A tipi) hisse senetlerinin MSCI Çin ve MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksleri içindeki paylarını yükseltti. 

MSCI Çin Endeksi'ne 189'u orta büyüklükte piyasa değerine sahip 204 yeni hisse ekleyen MSCI, A tipi hisse senetlerinin MSCI Çin Endeksi içindeki ağırlığını yüzde 12,1'e ve MSCI Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi içinde ağırlığını da yüzde 2,55'ten 4'e yükseltti.

Endekslerde yapılacak değişiklikler 26 Kasım'da yürürlüğe girecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.