Müşterileri yanılttığı gerekçesiyle Dell 6,5 milyon dolar cezaya çarptırdı

Müşterileri yanılttığı gerekçesiyle Dell 6,5 milyon dolar cezaya çarptırdı

Avustralya mahkemesi. teknoloji şirketi Dell'i indirimler konusunda müşterileri yanılttığı için 6,5 milyon dolar para cezasına çarptırdı

A+A-

Avustralya Federal Mahkemesi Pazartesi günü Dell Technologies Inc'in yerel biriminin web sitesinde ek bilgisayar monitörleri için indirimler konusunda yanıltıcı beyanlarda bulunduğu gerekçesiyle 10 milyon A$ (6,46 milyon $) ceza ödemesine karar verdi.

Ülkenin rekabet düzenleyicisi tarafından açılan bir davada Dell Australia, Haziran ayında Federal Mahkeme tarafından web sitesindeki eklenti monitörlerin fiyatları veya indirimleri konusunda müşterileri yanıltmaktan suçlu bulundu.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu Komiseri Liza Carver, "Bu sonuç, fiyatlarla ilgili yanlış beyanda bulunmanın veya indirimleri şişirmenin tüketici hukukunun ciddi bir ihlali olduğu ve önemli cezalar gerektireceği konusunda işletmelere güçlü bir mesaj gönderiyor" dedi.

Dell Avustralya sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada Ağustos 2019 ile 16 Aralık 2021 tarihleri arasında 5.300'den fazla monitörü abartılı indirimlerle satan Dell Avustralya'nın "etkilenen müşterilere faiziyle birlikte uygun geri ödemeler sağlamak için çalışacağını ve bu tür bir hatanın tekrarlanmamasını sağlamak için fiyatlandırma süreçlerini iyileştirecek adımlar attığını söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler