Fitch: Küresel pirinç fiyatları daha fazla yükselebilir

Fitch: Küresel pirinç fiyatları daha fazla yükselebilir

Fitch Ratings raporuna göre, dünyanın önde gelen üreticisi Çin şiddetli yağmur ve sel riskleriyle boğuşurken, küresel pirinç fiyatları daha fazla artabilir.

A+A-

Dünyanın önde gelen pirinç üreticisi Çin şiddetli yağmur ve sel riskleriyle boğuşurken, küresel pirinç piyasaları daha fazla baskı altına girebilir.

Fitch Ratings yakın tarihli bir raporda, "Çin'in tahıl üreten kuzeydoğu bölgesinde verimi azaltacak şiddetli yağmur, muhtemelen zaten yüksek olan küresel pirinç fiyatları üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluşturacak" dedi.

Rapora göre Çin, dünyanın en büyük pirinç üreticisi ve ülkenin pirinç üretiminin yüzde 23'ünü oluşturan üç eyalette sel uyarısı seviyeleri yükseltildi: İç Moğolistan, Jilin ve Heilongjiang.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi, son haftalarda yıkıcı sellerle sular altında kaldı. Dokuzuri Tayfunu, kuzey Çin'i yıllardır vuran en kötü fırtınalardan biriydi ve başkent Pekin, 140 yılın en şiddetli yağışlarıyla sarsıldı.

Fitch, bu üç ildeki birçok önemli tahıl üretim bölgesinin şiddetli yağmurlardan ve Dokusuri Tayfunu'nun kalıntılarından etkilendiğine ve "Khanun Tayfunu kuzeye doğru ilerlerken başka bir tufanla" karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekti.

İlgili Haberler