Nasdaq 100 (NDX), S&P 500 (SPX) ve Dow Jones Industrial Average (DJIA) negatif bölgede

Nasdaq 100 (NDX), S&P 500 (SPX) ve Dow Jones Industrial Average (DJIA) negatif bölgede

ABD vadeli işlemler negatif bölgede. Nasdaq 100 (NDX), S&P 500 (SPX) ve Dow Jones Industrial Average (DJIA) düştü

A+A-

ABD vadeli işlemleri, 5 Ekim 2023 sabahı negatif bölgede seyrediyor. Nasdaq 100 (NDX), S&P 500 (SPX) ve Dow Jones Industrial Average (DJIA) vadeli işlemleri 5 Ekim EST saat 04:10 itibariyle sırasıyla %0,26, %0,27 ve %0,24 oranında düşüş gösterdi.

Düşüş Sebepleri

Vadeli işlemlerin negatif seyretmesinin başlıca nedenleri arasında, küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeler ve ABD'de artan enflasyon yer alıyor.

Küresel Ekonomik Büyüme Endişeleri

Çin'de devam eden ekonomik yavaşlama, küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri artırıyor. Çin'in ikinci çeyrek büyümesi, önceki çeyreğe göre %0,4 düşüşle %0,4'e geriledi. Bu, Çin'in 2023'ün ikinci yarısında da yavaşlama yaşayacağına dair endişeleri artırıyor.

ABD'de Artan Enflasyon

ABD'de enflasyon, Eylül ayında %7,5 ile 41 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz oranlarını daha da artıracağının sinyallerini veriyor. FED, Eylül ayı toplantısında faiz oranlarını 75 baz puan artırmıştı.

Piyasa Beklentileri

Piyasa katılımcıları, ABD'de enflasyonun daha da artacağını ve FED'in faiz oranlarını daha da artıracağını bekliyor. Bu beklentiler, ABD hisse piyasalarında satış baskısı yaratıyor.

Yatırımcılar Dikkatli Olmalı

ABD vadeli işlemlerinin negatif seyri, ABD hisse piyasalarında satış baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Yatırımcıların, bu süreçte riskleri göz önünde bulundurması ve pozisyonlarını buna göre ayarlaması gerekiyor.

İlgili Haberler