Nasdaq, mali suçlar için yapay zeka kullanacak

Nasdaq, mali suçlar için yapay zeka kullanacak

Nasdaq, Yapay Zeka ile Mali Suçlarla Mücadeleye Yatırım Yapıyor

A+A-

Nasdaq Inc., sofistike finansal suçluları durdurma ihtiyacının artmasıyla birlikte, yapay zeka (AI) teknolojisini kullanarak mali suçlara karşı koruma sağlamayı hedeflediğini açıkladı.

Nasdaq CEO'su Adena Friedman, Çarşamba günü Las Vegas'taki Tüketici Teknolojisi Derneği konferansında yaptığı açıklamada, mali suçlarla mücadele işinin Nasdaq'ın en hızlı büyüyen işi olduğunu ve yıldan yıla yaklaşık %20 artış gösterdiğini belirterek "Teknolojiye önemli bir şekilde yatırım yapıyoruz." dedi. 

Nasdaq, AI'yı kullanarak suçla mücadele yöntemlerini geliştiriyor. Bu yöntemler, suç davranışını belirleme sürecini tahmin edip hızlandırabiliyor ve sektördeki kötü aktörlerin kökünü kazıyabiliyor. Nasdaq, tehditleri ortadan kaldırmak için yazılımı kullanabilecek bankalar, diğer borsalar ve aracı kurumlarla birlikte çalışıyor.

Friedman, 2024 yılında sermaye piyasaları genelinde ilk halka arzlar için "daha canlı" bir zemin görmeyi beklediğini belirterek "İhtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz" dedi. Geçen yıl, anlaşma yapma açısından durgun geçen bir yılda, Nasdaq en çok listeleme için New York Borsası'nı geride bıraktı.

Sermaye maliyeti yüksek kalsa bile faaliyetlerin artabileceğini söylenen Friedman, "Biyoteknoloji sektörü de dahil olmak üzere, dışarı çıkmak isteyen bazı harika şirketler var" dedi. Yapay zeka da devreye girebilir ve bazı şirketler teknolojiden nasıl yararlandıklarını göstererek bunu işlerini farklılaştırmanın bir yolu olarak kullanabilir.

Piyasaya çıkacak halka arzların sayısı ekonomik ortama bağlı olacak

Friedman, Bloomberg Television ile yaptığı ayrı bir röportajda, enflasyonun düşmesi ve faiz oranlarının zaman içinde potansiyel olarak gerilemesiyle birlikte ekonomik bilinmeyenlerin çoğu daha bilinir hale geleceğini vurguladı ve , "Yatırımcılar bu yıl daha fazla sermaye koymaya daha hazır hissediyor," dedi.

 

İlgili Haberler