Nasdaq ve NYSE'de bugünün beklentileri ve hareketli olması beklenen hisseler

Nasdaq ve NYSE'de bugünün beklentileri ve hareketli olması beklenen hisseler

ABD hisse senedi piyasalarında son gelişmeler ve bugün hareketli olması beklenen hisseler

A+A-

Jeopolitik risklerde gerileme ve diplomasi arayışı, ABD’de bilanço sezonu ile birlikte risk iştahını tetikledi. Dün ABD borsalarında %1’lik yükseliş takip ettik. İsrail – Filistin arasındaki çatışmalarda diplomasinin ön plana geçme olasılığı piyasaları kısa vadede rahatlatmış durumda. Altın ve petrol çiftinde kısa vadede zirvelerde zorlanma var. İki tarafta da çözülme görürsek borsalarda yukarı eğilim desteklenebilir. Bugün veri akışının yoğun olması ile birlikte makro fiyatlamalar ön plana çıkabilir.

ABD Hisse Senedi Piyasalarında Son Gelişmeler

 Toyota Motor Corporation ADR (NYSE:TM) – Toyota, Japonya’da altı fabrikasında 10 üretim hattını durdurdu. Şirketin kararı dün Fujioka tesisinde meydana gelen patlamanın ardından geldi. Patlamanın ardından bileşen tedarikinde güçlükler de kararın alınmasında etkili oldu. Üretimin yarın itibari ile başlaması beklense de belirsizlik sürüyor. Toyota’nın Japonya dahil olmak üzere uluslararası alanda otomobil ürettiği 14 montaj fabrikası bulunmaktadır. ABD’de işlem gören paylar yatay negatif.

 Baidu Inc (NASDAQ:BIDU) - Çinli teknoloji devi Baidu yapay zeka (AI) ile ürettiği sohbet robotunun en yeni versiyonu olan Ernie 4.0'ı tanıttı. Şirket, Mart ayında tanıttığı sohbet robotu için Ağustos ayında yapay zeka ürünlerini halka sunmak amacıyla hükümet onayı alan birkaç şirket arasında yer aldı. Baidu, son güncelleme ile Ernie 4.0’ın OpenAI'nin GPT-4 modeliyle aynı seviyede olduğunu bildirdi. Çin şu anda küresel toplamın %40'ını temsil eden en az 130 büyük dil modeline (LLM) sahip. Öte yandan kurumlar, Ernie 4.0’ın bir önceki sürümü ile anlamlı bir değişimi bulunmadığını belirtti. Baidu’nın Hong Kong’da işlem gören payları sabah seansında %1’in üzerinde değer kaybetti.

 Rio Tinto ADR (NYSE:RIO) - Rio Tinto, bakır ve alüminyum portföylerinde üç aylık üretimde artış açıklarken, operasyonel aksaklıklar nedeniyle Kanada’daki demir cevheri işletmesi için yıllık üretim tahminini düşürdü. Dünyanın en büyük demir cevheri üreticisi konumunda olan Rio Tinto, Iron Ore Company of Canada işletmesinde 9,3 milyon ila 9,8 milyon ton demir cevheri üretimi bekliyor. Bu daha önce açıklanan 10,0 ila 11,0 milyon seviyesinden yaklaşık %7,50 üretimde düşüşe işaret ediyor. Şirket, karının %70'ini demir cevheri operasyonlarından elde ediyor.

 Qualcomm Inc (NASDAQ:QCOM) – Qualcomm, Kaliforniya'daki çeşitli departmanlarda yaklaşık 1.258 çalışanı işten çıkarmayı planlayarak, iş gücünde önemli bir küçülmeye hazırlanıyor. Şirket yakın zamanda Apple ile 2026 yılına kadar ve Meta ile 5G çip tedarik anlaşması dahil olmak üzere önemli ortaklıklara imza attı. Mevcut anlaşmalara rağmen şirket, gelirlerinde düşüş yaşandı. İşten çıkarmaların 13 Aralık’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Not: Yazı, Yatırım Finansman YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ'nden alınmıştır.

S&P 500'de en çok önerilen hisseler

S&P 500'de en çok önerilen hisseler

Son Dönemde Hakkında Alım Önerisi Yayımlanan S&P 500 Şirketleri listesi şöyle

Yeni halka arzlar VRGYO ve TABGD hangisi daha cazip

Yeni halka arzlar VRGYO ve TABGD hangisi daha cazip

Bu hafta 18-19-20 Ekim'de talep toplanacak VRGYO ve TABGD halka arzları ile ilgili tüm ayrıntılar

S&P 500'ün en ucuz ve en pahalı hisseleri

S&P 500'ün en ucuz ve en pahalı hisseleri

New York borsasında DOw Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftayı yükselişle tamamladı. İşte S&P 500'ün en ecuz ve en pahalı hisseleri

İlgili Haberler