Nasdaq'ta alınabilecek en iyi 20 hisse senedi

Nasdaq'ta alınabilecek en iyi 20 hisse senedi

Enflasyonun Düştüğü Ortamda Nasdaq Yükselirken Satın Alınabilecek En İyi 20 Teknoloji Hissesi.

A+A-

Wall Street'teki hisse senetleri, ABD enflasyonunun Haziran ayında düşmeye devam ettiğini gösteren verilerin ardından S&P 500 ve Nasdaq Composite'in her ikisinin de 52 haftanın en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla Çarşamba günü yıl boyunca süren rallisini genişletti.

Beklenenden daha düşük gelen TÜFE raporu, ABD Merkez Bankası'nın (FED) yıl boyu süren faiz artırım döngüsünü yakında sona erdireceğine dair umutları artırarak daha riskli varlıklara yönelik iştahı artırdı.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, bu yıl %33 artışla üç büyük ABD endeksi arasında açık ara en iyi performans gösteren endeks oldu.

Aynı zaman aralığında S&P 500 için %16,5'lik bir artış ve mavi çipli Dow Jones Endüstriyel Ortalaması için %3,6'lık bir kazanç oluştu.

Devam eden ralli, Nvidia, Meta Platforms ve Tesla ile mega-cap teknoloji şirketlerinin hisseleri tarafından körüklenirken, Amazon, Apple, Microsoft ve Alphabet  de yıl boyunca sağlam bir şekilde yükseldi.

Merakla beklenen ABD Çalışma Bakanlığı raporu, ABD tüketici fiyatlarının Haziran ayına kadar olan 12 aylık dönemde %3,0 arttığını ortaya koydu. Bu, Mart 2021'den bu yana yıllık bazda en küçük artış oldu ve Mayıs ayındaki %4,0'lük artışı takip etti.

Gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE, Mayıs ayındaki %5,3'lük artışın ardından geçen ay yıllık bazda %4,8'e geriledi. Bu aynı zamanda iki yıldan uzun bir sürenin en küçük yıllık artışı oldu.

Enflasyondaki düşüş eğilimi göz önüne alındığında, piyasa Fed'in Mart 2022'de başlayan ve geçen yaz TÜFE'nin %9,1 ile zirve yaptığı mevcut faiz artırım döngüsünün sonuna giderek yaklaştığı anlaşılıyor.

ABD merkez bankasının Temmuz ayındaki politika toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artırması beklenirken, yatırımcılar bu ayki hamlenin şimdilik son ve nihai hamle olacağına inanıyor.

Peki Şimdi Ne Yapmalı?

Investing.com'dan Jesse Cohen oluşturduğu portföyün inceliklerini şöyle anlatıyor:

Piyasa rallisi, boğaların sıkı bir şekilde kontrolü elinde tutması nedeniyle etkileyici bir güç gösterisine devam ederken, bir geri çekilme umuduyla kenarda oturanlar hayal kırıklığına uğramış durumda.

Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, yatırımcılar umut verici yükseliş trendinin ortasında pozisyon almaya çalışmalı.

Bu nedenle, enflasyon düşmeye sürdürür ve Fed sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaşırken şu anda satın alınabilecek en iyi teknoloji hisselerini bulmak için InvestingPro hisse senedi tarayıcısını kullandım.

İlk olarak InvestingPro Genel Sağlık Etiketi 'Mükemmel' veya 'Harika' olan şirketleri taradım.

Daha sonra InvestingPro Genel Puanı 2,75'e eşit veya daha yüksek olan hisse senetlerini filtreledim. Finansal sağlık skoru değerleri 0,0 ila 5,0 arasında değişir ve InvestingPro modellerine göre bir şirketin sektöründeki yüzdelik sıralamasına çok kabaca karşılık gelir.

InvestingPro sağlık skoru 2,75'ten yüksek olan şirketlerin, 2016'ya kadar uzanan son yedi yıl boyunca sürekli olarak piyasanın genelinden daha iyi performans gösterdiğini belirtmek gerekir. Son olarak, InvestingPro Fiyat Momentum Notu 'A' veya 'B' olan isimleri aradım.

Piyasa değeri 10 milyar dolar ve üzerinde olan ve aynı zamanda 'Makul Değer' fiyat hedefi yukarı yönlü olan şirketleri izleme listeme aldım.

Kriterler uygulandıktan sonra, hepsi de güçlü temeller ve mevcut piyasa ortamında uzun vadeli büyüme potansiyeli sunan teknoloji ile ilgili toplam 20 şirket kaldı.

InvestingPro'ya Göre En İyi 20 Teknoloji Hissesi

İşte Nasdaq'ta, InvestingPro modellerine göre önümüzdeki aylarda yatırım ortamını şekillendirebilecek en iyi 20 teknoloji hissesi.

Skyworks Solutions (NASDAQ:SWKS): Prim Potansiyeli % +28.4%
NetApp (NASDAQ:NTAP): Prim Potansiyeli % +26.7%
Cognizant (NASDAQ:CTSH): Prim Potansiyeli % +25.3%
Cisco (NASDAQ:CSCO): Prim Potansiyeli % +22.7%
NetEase (NASDAQ:NTES): Prim Potansiyeli % +19.5%
Alphabet: Prim Potansiyeli % +14.6%
Microchip (NASDAQ:MCHP): Prim Potansiyeli % +14.1%
NXP Semiconductors (NASDAQ:NXPI): Prim Potansiyeli % +9%
Lam Research (NASDAQ:LRCX): Prim Potansiyeli % +8.7%
Enphase Energy (NASDAQ:ENPH): Prim Potansiyeli % +8.2%
Applied Materials (NASDAQ:AMAT): Prim Potansiyeli % +7.9%
KLA Corporation (NASDAQ:KLAC): Prim Potansiyeli % +7.4%
ON Semiconductor (NASDAQ:ON): Prim Potansiyeli % +6.9%
Adobe (NASDAQ:ADBE): Prim Potansiyeli % +4.1%
Meta Platformları: Prim Potansiyeli % +3.8%
GlobalFoundries (NASDAQ:GFS): Prim Potansiyeli % +3.7%
Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI): Prim Potansiyeli % +2.4%
Analog Devices (NASDAQ:ADI): Prim Potansiyeli % +2.4%
Intuit (NASDAQ:INTU): Prim Potansiyeli % +1.8%

İlgili Haberler