NATO, Türkiye'ye destek yolluyor

NATO, Türkiye'ye destek yolluyor

NATO müttefikleri Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmesi için harekete geçiyor

A+A-

 NATO müttefikleri Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından Suriye sınırındaki hava sahasını savunmasını güçlendirmesi için bölgede devriye gezecek uçaklar ve füzeler göndermeyi planlıyor.

NATO ülkeleri Türkiye'nin hava sahasının Rus uçakları tarafından ihlal edilmesinin ardından Ankara'ya yeniden güvence vermeye çalışırken, ABD ve Almanya'ya ait Patriot füze sistemlerinin geri çekilmesinin ardından boşluğu doldurmak diğer ülkelere kaldı.

Almanya ve ABD'nin kararı haftalar öncesinden açıklanırken, Rusya'nın Eylül ayında Suriye savaşına sürpriz müdahalesi NATO ülkelerinin Türkiye'nin hava gücüne ilave yardım teklif etmesine neden oldu.

İspanya şu anda Türkiye'de Patriotları bulunan tek NATO üyesi.

NATO müttefikleri tarafından gemi ve uçak teklifleri ortaya çıkmaya başlarken, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, "NATO'nun güney hattındaki tehditlere karşı koyabilmek için elimizdeki imkânları sonuna kadar kullanmalıyız" dedi.

Linkevicius, "Müttefikimiz Türkiye'yi desteklemeliyiz" dedi.

Diplomatlar önlemler arasında NATO üyelerinden doğu Akdeniz'e daha fazla gemi gönderilmesi, Türk hava sahası İncirlik'te daha fazla NATO uçağının bulunması ve İspanya'nın Patriot sistemlerine ilave olarak daha fazla batarya konuşlandırılması olduğunu belirtiyor.

Dışişleri bakanları yayınladıkları bir açıklamada Türkiye'nin Suriye sınırının "çok istikrarsız" olduğunu belirtirken, "güvence önlemleri" olarak tanımladıkları Türkiye'nin hava savunmasına katkı yapma konusunda kararlı olduklarını söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.