Nebati: Fiyat artışı yapan 65 bin kişi tespit ettik

Nebati: Fiyat artışı yapan 65 bin kişi tespit ettik

Konut sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Nebati, fiyat değişimlerini yakından izlediklerini, fiyat artışı yapan 65 bin kişi saptadıklarını ve fırsatçılığına izin vermeyeceklerini söyledi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

"Birlikten Berekete temasıyla konut sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarımız ile bir araya geldik." diyen Bakan Nebati, herkesin meselesi olan enflasyonla mücadelede vatandaşlarımızı rahatlatacak adımların atılması konusunda kapsamlı bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Nebati toplantıda fiyat artışı yapan yaklaşık 65 bin kişi tespit ettiklerini ve kişilerin yüzde 10 - 30 arasında fiyat yükselmesine sebep olduğunu farkettiklerini dile getirdi.

Bakan Nebati toplantıya ilişkin, "Çözüm alternatifleri üreterek yenilikçi uygulamalar geliştiren, iyi niyetli ve cesur girişimlerde bulunan kurumlarımızı sonuna kadar destekleyeceğimizin altını çizerek stokçuluğa ve fırsatçılığa kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi ifade ettik.

Bu kapsamda, konut sektörüne yönelik açıkladığımız destek paketi dahil olmak üzere piyasadaki fiyatları mercek altına alarak birçok sektöre ilişkin denetimlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyor, fiyat değişimlerini yakından takip ederek detaylı bir şekilde denetliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler