Nestlé’den 900 milyon dolarlık satın alma

Nestlé’den 900 milyon dolarlık satın alma

Çok uluslu gıda şirketi Nestlé yaklaşık 900 milyon dolara Brezilya’da Kopenhagen ve Brasil Cacau markalarını satın aldı.

A+A-

Nestlé, Kopenhagen ve Brasil Cacau markalarının sahibi olan Amerikan Advent fonuna ait olan CRM Group'u satın aldığını duyurdu. CRM Group'u satın alacağını duyurdu. Anlaşmanın yaklaşık 4,5 milyar Brezilya Reali ( R$) değerinde olduğu tahmin ediliyor. (900 milyon dolar)

Anlaşmanın onaylanması için Brezilya’nın rekabet kurumu olan Ekonomik Savunma İdari Konseyi'nden geçmesi gerekiyor. Satın alma işleminin 2024 yılında tamamlanmasını bekliyor.

CRM Grubunun mevcut başkanı Renata Vichi de Moraes, operasyonları yönetmeye devam edecek. Nestlé Brezilya CEO'su Marcelo Melchior, Renata'nın derin bilgi ve şirketi tutarlı bir şekilde yönetme yeteneği nedeniyle yönetimde kalmasının önemli olduğunu belirtti.

Nestlé, bu anlaşmanın şirketin yapılanmasına yeni bir iş modeli ekleyerek tüketicilere özel bir deneyim sunma imkanı sağlayacağını ve CRM Grubunun büyümesinden daha fazla yararlanmayı hedeflediğini söyledi.

Ayrıca, Nestlé, Brezilya'daki bisküvi ve çikolata fabrikalarına 2026 yılına kadar 2,7 milyar R$ yatırım yapacağını açıkladı. Bu, Nestlé'nin çikolata ve bisküviye yapacağı dünya genelindeki yatırımların yüzde 50'den fazlasını temsil ediyor.

Carrefour hisselerinin satışı

Öte yandan Amerikan Advent fonu, yeni perakende satın alma fırsatları için kaynak yaratmaya çalışıyor. Yatırım fonu geçtiğimiz ay Carrefour'daki hisselerinin yüzde 85'ini satmıştı. Advent 2020 yılında Kopenhagen'i satın almış ve bu yıl çikolata şirketi için "stratejik alternatifler" üzerinde çalışması için Goldman Sachs'ı görevlendirmişti. Kopenhagen, Cocoa Show gibi olası alıcılara da teklif edilmişti.

İlgili Haberler