İşte Apple iPhone 15 Pro'nun iki bomba özelliği

İşte Apple iPhone 15 Pro'nun iki bomba özelliği

Apple, 12 Eylül'de yeni iPhone modellerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Geri sayım sürerken Apple'ın iPhone 15 Pro'ları daha hafif ürettiği ve batarya ömrünün de şaşılacak düzeyde daha iyi olacağı konuşuluyor.

A+A-

Apple, Salı günü düzenleyeceği etkinlikte iPhone 15 Pro'yu duyurmaya hazırlanıyor. Resmi duyurular öncesinde Bloomberg'den Mark Gurman, neler beklenebileceğine dair son güncellemelerini yayınladı.

Gurman, heyecan verici bir şekilde, yeni kasanın kenarlarında paslanmaz çelikten titanyuma geçişin, havalı görünmenin yanı sıra genel bir ağırlık azalması anlamına geleceğini bildiriyor. Bu kaynaklara göre, iPhone 15 Pro modelleri yaklaşık %10 daha hafif olacak. Yine de, yeni A17 çipin verimlilik iyileştirmeleri sayesinde, daha da uzun pil ömrüne sahip olacaklar.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Apple, daha büyük pilleri barındırabilmek için iPhone'ları daha kalın ve daha ağır hale geldi. Ancak bu son söylentiler gerçekleşirse, iPhone 15 Pro bu eğilimi tersine çevirecek.

İncelikte çok büyük bir fark beklemesek de ağırlıkta %10'luk bir azalma dikkate değer. Daha da iyisi, bu hafifleme pil ömrü pahasına olmayacak. Bunun yerine, 3 nanometre A17 çipin getirdiği verimlilik iyileştirmeleri Apple'ın pil ömrünü uzatmasını sağlayacak.

Bloomberg, lansman öncesi "Üst düzey telefonlar, Apple'ın son yıllardaki yaklaşımına uygun olarak performans avantajına sahip olacak. Bu yılın Pro modelleri, yeni 3 nanometre üretim süreci üzerine inşa edilmiş daha hızlı bir A17 çip ve ek belleğe sahip olacak. İşlemci bu modelleri daha hızlı hale getirecek, ancak en büyük geliştirmeler pil ömrü tasarrufu olacak. iPhone 15 ve 15 Plus, geçen yılın Pro telefonlarındaki daha yavaş A16 çipe sahip olacak." notunu düştü.

Görünüşe göre Apple'ın bu yıl birkaç saat daha fazla pil ömrü sunmasını ve aynı zamanda CPU ve GPU performansını kademeli olarak iyileştirmesini bekleyebiliriz.

Mevcut iPhone 14 Pro 23 saate kadar video oynatma kapasitesine sahip, ancak günlük yaşamda, gerçek dünyadaki durumlarda pil ömrü bu teorik maksimum değerden önemli ölçüde daha az. Bazı müşteriler iPhone 14 serisinin önceki nesillere göre daha kötü pil ömrüne sahip olduğundan şikayet ediyordu, bu nedenle 15 Pro'daki bu artış memnuniyetle karşılanacak.

Ancak, geçen yıl olduğu gibi, yeni A17 çip Pro telefonlara özel olacak. Temel model iPhone 15 ve iPhone 15 Plus geçen yılın A16 çipine sahip olacak.

iPhone 15 Apple etkinliği 12 Eylül Salı günü TSİ 20:00'de başlayacak. 

İlgili Haberler