New York borsası Avrupa borsalarını da peşinden sürüklüyor

New York borsası Avrupa borsalarını da peşinden sürüklüyor

Avrupa borsaları, Wall Street'ten gelen güçlü ivmeyle rekor seviyeye ulaştı

A+A-

Avrupa borsaları, New York borsasındaki ralliyi takip ederek Ocak 2022'de ulaştığı bir önceki tüm zamanların zirvesini aştı. Stoxx Europe 600 Endeksi %0,9 artışla 495,81 puana yükselerek rekor kırdı

Nvidia'nın beklentileri aşan dördüncü çeyrek sonuçları ve 2024 yılı için göz kamaştırıcı satış tahmini, Avrupa'da da teknoloji hisselerini yukarı çekti. ASML Holding NV, Danimarkalı ilaç üreticisi Novo Nordisk A/S, Alman yazılım devi SAP SE ve Fransız lüks mal üreticisi LVMH gibi şirketler 2024 yılı için çift haneli kazanç tahminleri sundu.

Frankfurt borsası DAX %1,23 ve Paris borsası CAC-40 %0,77 artış gösterirken, Euro Bölgesi'ndeki büyümedeki hayal kırıklığı bazı endişelere yol açtı.

Banque Syz Group'un baş yatırım ofisi Charles-Henry Monchau, Euro Bölgesi'ndeki zayıf büyümeye rağmen Avrupa hisse senetlerinin yükselişini sürdüreceğini savundu. HSBC Holdings Plc'den Max Kettner ise yükseliş eğiliminin çok ileri gitmiş olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Barclays Plc'den stratejist Emmanuel Cau ise "Rallinin genişlemesi için alan var," dedi.

Avrupa hisse senetleri, Wall Street'ten gelen güçlü ivmeyle rekor seviyeye ulaştı. Teknoloji hisseleri yükselişte öne çıkarken, Euro Bölgesi'ndeki büyüme endişeleri bazı soru işaretleri yaratıyor. Uzmanlar, rallinin sürdürülebilir olup olmadığını zaman gösterecek.

 

İlgili Haberler