S&P 500'de en çok "AL"önerisi verilen hisseler

S&P 500'de en çok "AL"önerisi verilen hisseler

S&P 500'de en çok "AL"önerisi verilen hisseler ve ABD hisse senedi piyasalarında son gelişmeler

A+A-

ABD endekslerinde, NVIDIA bilançosu öncesinde seans içinde ihtiyatlı fiyatlamalar gördük. Seans kapanışında ise S&P ve NASDAQ tarafında volatilite öne çıktı. Bilançoya piyasa tepkisi ilk fiyatlamalarda sert satış yönlü olsa da cari beklentilerin konsensüs tahminlerini aşması ile vadeli endekslerde alımlar ön planda. 10 – g ort (4981) paralel kapanış alan endekste 4981 altında kapanışların devamında 4932 – 4915 bandı destek olarak karşımıza çıkıyor. 5002 üstünde kalıcılıkta 5026 – 5035 direnç olarak izlenebilir. Hisseler üzerine yapılan opsiyon aktivitesi üzerinden yön tayini için kullanılan CBOE Put/Call rasyosu hafta başındaki 0,55 ile kıyaslandığında 0,72 ile Put lehine sinyal veriyor. FOMC toplantı tutanaklarında faiz indirimi için acele edilmeyeceği sinyalinin ise piyasa etkisinin sınırlı gerçekleştiğini belirtebiliriz.

Son Dönemde Hakkında Alım Önerisi Yayımlanan S&P 500 Şirketleri

ABD hisse senedi piyasalarında son gelişmeler 

 NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) – 1.69 trilyon $ piyasa değerine sahip NVIDIA Corporation piyasa kapanışı sonrasında 4Ç24 finansallarını açıkladı. Konsensüs beklentisi şirketin, 20.41 milyar $ gelir üzerinden 4.60 $ hisse başına kar açıklaması yönündeydi. Şirket, geçen yılın aynı dönemindeki 6,05 milyar $ ile karşılaştırıldığında %265 artışla 22.10 milyar $ gelir üzerinden 5.16 $ hisse başına kâr bildirdi. Net kâr ise geçen yılın aynı dönemindeki 1,41 milyar $'a kıyasla 12.84 milyar $ olarak açıklandı. Şirket, cari çeyrek için 24,0 milyar $ gelir öngörüyor. Bu da konsensüs beklentisi olan 22,22 milyar $'ın yaklaşık %10 üzerinde. Şirketin, finansalların ardından gerçekleştirdiği yatırımcı sunumunda gelir artışının ‘’güçlü talep, kurumsal yazılım ve tüketici internet uygulamalarının yanı sıra otomotiv, finansal hizmetler ve sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere çok sayıda endüstri kolu’’ tarafından desteklendiğinin altı çizildi. Şirketin dizüstü bilgisayarlar için grafik kartlarını da içeren oyun segmenti, yıllık bazda %56 artışla 2,87 milyar $’a ulaştı. Yapay zeka çipleri piyasaya sürülmeden önce, oyun amaçlı grafik kartları Nvidia’nın ana üretim koluydu. Güncelde ise %59 pay ile veri merkezi (data center) segmenti toplam geliri destekleyen üretim segmenti. Segment geliri, yıllık bazda %409 artışla 18,40 milyar $’a ulaştı. Şirket, 2025 ve sonrasında da büyümenin devam edeceğini öngörüyor. NVDA piyasa kapanışı sonrasında %9.67 artıda.

 Apple Inc (NASDAQ:AAPL) – Apple, iPhone modelleri için yeni bir spor uygulaması yayınladı. Uygulamada, maç skorları ve spor müsabakalarının analizleri takip edilebilecek. Bloomberg’in bildirdiğine göre, ABD, İngiltere ve Kanada'da kullanıma sunulan uygulama, MLS, NBA, NCAA, NHL, Bundesliga, LaLiga, Liga MX, Ligue 1, Premier League ve Serie A. Liglerindeki skorları ve analizleri verecek. Daha fazla ligin de uygulamaya ekleneceği belirtildi.  Alphabet Inc Class A (NASDAQ:GOOGL) – Google, hali hazırda kullanımda olan yapay zeka sohbet robotu Gemini ile aynı teknolojiyle oluşturduğu Gemma’yı tanıttı. Gemma’nın, yapay zeka alanında inovasyonu desteklemesi öngörülüyor. Gemma, bugünden itibaren dünya çapında kullanıma sunulacak.

 Mercedes Benz Group AG (XETR:MBG) – Mercedes, Avrupa seans açılışı öncesinde 4Ç23 bilançosunu açıkladı. Şirket, enflasyon ve tedarik zinciri maliyetlerinin şirketin kârlılığını baskılaması nedeniyle net karının yıllık %21,5 düşüşle 3,16 milyar €’ya gerilediğini bildirdi. Konsensüs tahmini 2,82 milyar € net kâr yönündeydi.

Kaynak: Yatırım Finansman "YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ"

İlgili Haberler