New York borsasında endeksler vadeli işlemlerde artıda

New York borsasında endeksler vadeli işlemlerde artıda

New York borsasında endeks vadeli işlemler, enflasyon verileri öncesinde temkinli bir iyimserlikle yükseliyor.

A+A-

Yatırımcıların, Federal Rezerv'in para politikasındaki şahin duruşunu yumuşatabilecek enflasyonda daha fazla düşüş umuduyla ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri yükseldi.

Dow e-minis 32 puan ya da %0,09, S&P 500 e-minis 7,75 puan ya da %0,17 ve Nasdaq 100 e-minis 30 puan ya da %0,2 artış gösterdi.

Reuters anketine katılan ekonomistlere göre, bugün açıklanacak verilerin tüketici fiyatlarının Mayıs ayındaki %4,0'lık artışın ardından Haziran ayında %3,1 ile son iki ayın en düşük seviyesine gerilediğini göstermesi bekleniyor. Çekirdek fiyatların ise bir önceki ayki %5,3 seviyesinden %5'e gerilediği görülüyor.

Deutsche Bank stratejisti Jim Reid bir notunda, "Temmuz ayında bir artış hemen hemen kesinleşti, ancak bundan sonrası için her şey değişebilir. Manşet enflasyon son aylarda önemli ölçüde düşmüş olsa da, çekirdek rakamlar çok daha kalıcı oldu... Fed, enflasyon eğilimleri konusunda tekrar rahat olabilmek için daha yavaş bir hız umuyor olacak" dedi.

CME Group'un Fedwatch aracına göre, yatırımcılar Fed'in bu ay içinde faiz oranlarını 25 baz puan artırarak %5,25-%5,50 aralığına yükseltme ihtimalini %92,4 olarak fiyatladı. 

Çarşamba günü piyasa öncesi işlemlerde megacap büyüme ve teknoloji hisselerini desteklerken, faiz oranına duyarlı iki yıllık ve 10 yıllık Hazine getirileri veriler öncesinde düştü.

Geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam raporu, işgücü piyasasının hala sıkışık olduğuna işaret etti. Ancak yatırımcılar, merkez bankası politika yapıcılarının Fed'in sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaştığı yönündeki yorumlarıyla rahatladı ve Wall Street son iki seansı yükselişle kapattı.

Bu yıl oy hakkına sahip olan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin de aralarında bulunduğu bir dizi Fed yetkilisinin gün içinde konuşma yapması planlanıyor. Yatırımcılar bu yetkililerin yapacağı açıklamaları yakından takip edecek.

Netflix (NASDAQ:NFLX), aracı kurum UBS'in yayın hizmeti sağlayıcısı için hedef fiyatını yükseltmesinin ardından %0,7 yükseldi.

Nvidia (NASDAQ:NVDA), Financial Times'ın çip tasarımcısı Arm'ın megacap firmasını planlanan kotasyonu öncesinde bir çapa yatırımcı olarak getirmek için görüşmelerde bulunduğunu bildirmesinin ardından %0,5 değer kazandı.

Cisco Systems (NASDAQ:CSCO), BofA'nın ağ ekipmanı üreticisinin notunu düşürmesiyle %1,7 değer kaybetti.

İlgili Haberler