NFT oyun sektörü 2.3 milyar dolar üretti

NFT oyun sektörü 2.3 milyar dolar üretti

Her gün yeni bir NFT tabanlı oyun ön satış yaparak piyasaya çıkıyor. Sayısız NFT oyununda milyonlarca oyuncu para kazanmaya çalışıyor veya NFT satışı yapıyor.

A+A-

NFT kavramının ortaya çıkması ile birlikte özellikle oyun tarafında bir patlama yaşandı. Oynadıkça NFT veya kripto para kazandıran sayısız oyun projesi erişime açıldı. Axie Infinity ve Alice gibi düzinelercesi büyük yatırımlar alarak en büyük kripto paralar arasına girmeyi başardı.

Yılın üçüncü çeyrek araştırmasına göre NFT tabanlı oyunlar 2.32 milyar dolar gelir üretmeyi başardı. Gelir kalemleri arasında arsa satışları, karakter satışları, ekipman satışları gibi konular yer alıyor. NFT oyunları tüm NFT satışlarının içerisinde yüzde 22 paya sahip.

Metaverse kavramı ile birlikte NFT oyunlarda unsur satışları da hız kazandı. Sanal arsalara toplamda 42.6 milyon dolar harcanırken Kasım ayı sonunda merkeziyetsiz sanal dünyaların toplam pazar değeri 4.6 milyar dolar oldu. Sanal oyunlar ile etkileşim halinde olan günlük aktif kripto para cüzdanlarının sayısı ise yüzde 6566 arttı.

Yatırım tarafında ise pek çok NFT oyununda desteği olan Animoca Brands toplamda 290 milyon dolar toplarken değerlemesini de 2.2 milyar dolara çıkardı. Blok zinciri oyun firmalarına yatırımların giderek artacağı tahmin ediliyor.

En fazla NFT satışının yapıldığı oyun 4 milyar dolar ile Axie Infinity oldu. NBA Top Shot projesi ise 230 milyon dolarlık satış yaptı. Son olarak metaverse ile alakalı yaklaşık 1000 firmanın 8534 tescil başvurusu yaptığı belirtiliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler