Novak:Üretimin dondurulması fikri ortadan kalkabilir

Novak:Üretimin dondurulması fikri ortadan kalkabilir

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol fiyatlarının normal ve dengeli seviyelerde oldukları değerlendirmesi yapıldığı takdirde petrol üretimini dondurma fikrinin ortadan kalkabileceğini söyledi

A+A-

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol fiyatlarının normal ve dengeli seviyelerde oldukları değerlendirmesi yapıldığı takdirde önde gelen petrol üreticisi ülkelerin üretimi dondurmak konusunda yeniden görüşmelere başlamaları olasılığının masadan kalkacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile birlikte Atina'da bulunan Novak, "Üretimi dondurma konusunda ilk görüşmeler başladığında fiyat 27 dolar/varil seviyesindeydi. Şimdi ise 50 dolar/varil civarında. Piyasada yeniden dengelenmeyi sağlayacak faktörler adım adım çalışmaya başladı. Üretimi dondurma fikri ufak ufak uzaklaşacak. Eğer daha fazla petrol üreticisi ülke fiyatları normal, dengeli görmeye başlarlar ise üretimin dondurulması konusu gündeme gelmez" diye konuştu.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.