Noyer, Yunanistan'ı uyardı

Noyer, Yunanistan'ı uyardı

ECB üyesine göre Yunanistan'ın anlaşmaya varmk için bir kaç günü kaldı.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Yönetim kurulu üyesi Christian Noyer, Yunanistan'ın euro bölgesi içinde küçük bir paya sahip olması ve euro bölgesinde hayata geçirilen reformlar nedeniyle euro üzerindeki etkisinin sınırlı seviyede olacağını dile getirdi.

Aynı zamanda Fransa Merkez Bankası Başkanı olan Noyer, Montreal'de bir ekonomi konferansında yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın euro ,kullanımı üzerinde ya da euronun uluslararası bir para birimi olarak pozisyonunda ciddi bir etki yapacağını sanmıyorum. Çünkü Yunanistan ekonomisi euro bölgesi ekonomisinin yüzde 2'sini temsil ediyor ki
bu oldukça marjinal bir oran" dedi. 

Noyer, Pazartesi yaptığı açıklamada Yuananistan'ın uluslararası kreditörleri ile anlaşmaya varmasının yalnızca bir kaç
gün meselesi olduğunu söyledi ve Yunanistan'ın euro bölgesinden ayrılmasının ciddi bir soruna sebep olmayacağını söyledi. Noyer konuya ilişkin açıklamasında Yunanistan'ın bir anlaşmaya varmasının sonderece acil bir konu olduğunu ve bunun gerçekleşmesi için yalnızca bir kaç gün kaldığını belirtti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.