Nükleer sabıkalısı Ruslar Suudi Arabistan'a da nükleer tesis kuracak

Nükleer sabıkalısı Ruslar Suudi Arabistan'a da nükleer tesis kuracak

Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, Suudi Arabistan’a, VVER-600 reaktörle çalışan orta güçlükteki yeni nükleer santral projesini sundu

A+A-

Çernobil başta olmak üzere nükleer santraller, nükleer denizaltıları, araştırmalar nedeniyle irili ufaklı çok sayıda nükleer kaza ile dünyanın hop oturup kalkmasına neden olan Rusya dünyaya enerji ihraç eden Suudi Arabistan'a nükleer santral kuracak

Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, Suudi Arabistan’a, VVER-600 reaktörle çalışan orta güçlükteki yeni nükleer santral projesini duyurdu.

Rusya-Suudi Arabistan Ortak Hükümetler Arası Komisyonu toplantısının sonuç protokolünde, Rosatom ve Riyad merkezli Kral Abdullah Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Araştırma Merkezi (K. A. CARE) arasındaki işbirliği alanlarından biri olarak, “VVER-600 reaktörlü nükleer güç santrali projesinin ön fizibilite çalışması” dahil küçük ve orta güçlükteki nükleer reaktörlerin yapımı gösterildi.

Böylelikle ilk kez Rosatom’un, 600 MW kapasiteli VVER-600 reaktörüyle çalışan ortak güçlükteki nükleer santral projesini yurt dışında ilerletmeyi planladığı duyurulmuş oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.