O devlet Bitcoinde kara geçti

O devlet Bitcoinde kara geçti

42 bin dolara ulaşan Bitcoin,El Salvador'u kara geçirdi. Ülke Bitcoin yatımlarından 3,6 milyon dolar kar sağladığını açıkladı.

A+A-

Bitcoin, diğer varlıklardan ayrıştığının bir işareti olarak 19 ayın en yüksek seviyesine çıkarken küresel piyasalardaki düşüşten ayrıştı.

Kripto para birimi pazartesi günü %5,8'lik bir sıçramayla 42.000 dolara ulaştı ve salı günü sabah Asya işlemlerinde bu seviyenin hemen altındaydı. Buna karşılık, küresel hisse senedi ve tahvil göstergeleri hafta başından bu yana kayıplarını sürdürüyor.

Fundstrat Global Advisors LLC'nin dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell bir notunda, "Bu ayrışma, kriptonun diğer geleneksel makro varlıklarla mevcut düşük korelasyonunun altını çiziyor" dedi.

Bukele: El Salvador'un Bitcoin yatırımları kara geçti

Yeniden seçilmek için yarışan Nayib Bukele'ye göre El Salvador'un Bitcoin yatırımları, kripto para birimindeki son rallinin ardından kâra geçti.

Kampanyaya odaklanmak için geçen hafta başkanlık görevinden istifa eden Bukele, ülkenin Bitcoin yatırımlarının %2,84 arttığını ve ülkeye 3,6 milyon dolar kâr sağladığını söyledi. Hükümetin Bitcoin'ini satmaya niyeti olmadığını ve uzun vadeli bir stratejinin parçası olarak pozisyonunu koruyacağını söyledi.

El Salvador, 2021 yılında Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke olmuştu.

Bukele, suç oranını düşürdüğü için Şubat ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde anketlerde önde gidiyor. Kazanması halinde Haziran ayında ikinci bir beş yıl daha görev yapacak

İlgili Haberler