İngiliz milyarder Manchester United hisselerinin yüzde 25'ini alıyor

İngiliz milyarder Manchester United hisselerinin yüzde 25'ini alıyor

İngiliz petrokimya milyarderi Jim Ratcliffe, İngiltere'nin en büyük futbol kulüplerinden Manchester United hisselerinin yüzde 25'ini satın alıyor.

A+A-

Sky News'in haberine göre Ineos Group'un kurucusu ve CEO'su uzun zamandır Manchester United'ın devralınması ile ilgileniyordu ve Ratcliffe, kulübün borsada işlem gören A hisselerinin yüzde 25'ini hisse başına 33 dolar karşılığında satın almak için 1,25 milyar sterlin (1,58 milyar dolar) ödeyecek.

Hisseler yükselişte

Glazer ailesi ayrıca mevcut çoğunluk hisselerinin yüzde 25'ine sahip olacak ve bu hisseler daha fazla oy hakkına sahip olacak. Manchester United hisseleri Pazartesi günü sabah işlemlerinde yüzde 1,5 artış gösterdi.

Ratcliffe'in anlaşmanın bir parçası olarak kulübün eskiyen altyapısını iyileştirmek için kişisel servetinden yaklaşık 245 milyon sterlin taahhüt etmesi bekleniyor.

Protestolar sonrası satış baskısı

2005'ten bu yana kulübü yöneten Glazer ailesi, kulübün parlak geçmişine kıyasla sahada yıllarca süren düşük performansın ve taraftarların kitlesel protestolarının ardından Kasım 2022'de resmi olarak bir satışı araştırmaya başladı.

Manchester United şu anda İngiltere Premier Ligi'nde yedinci sırada ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamalarında veda etmenin eşiğinde.

İngiliz futbol tarihinin en başarılı kulübü olmasına rağmen Kırmızı Şeytanlar son on yılda, geçen sezonun Premier Lig, Şampiyonlar Ligi ve yerel kupa şampiyonu olan ezeli rakipleri Manchester City tarafından gölgede bırakıldı.

İlgili Haberler