OECD, küresel ekonomi büyüme tahminini değiştirdi

OECD, küresel ekonomi büyüme tahminini değiştirdi

OECD Büyüme Tahminini Hafifçe Yükseltirken, Risk Uyarıları Devam Ettirdi

A+A-

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Çarşamba günü yapılan son tahminlerine göre, küresel ekonominin bu yıl bir öncekinden hafifçe daha hızlı büyüyeceğini belirtti.

OECD, küresel ekonominin bu yıl bir önceki %2,6'lık tahmininden hafif bir artışla %2,7 büyüme göstereceğini öngördüğünü açıkladı. Ancak, pandeminin vurduğu 2020 yılı hariç tutulduğunda, bu oranın 2008-2009 mali krizinden bu yana en düşük yıllık büyüme oranı olacağına dikkat çekildi.

Paris merkezli kuruluş, düşük enerji fiyatlarının hanehalkı bütçelerindeki baskıyı hafiflettiğini ve iş dünyası ile tüketici duyarlılığının iyileştiğini ifade etti. Ayrıca, Çin'in ekonomik faaliyetlerini yeniden başlatmasının da küresel faaliyetleri canlandırdığını belirtti.

OECD'nin Mart ayı tahminlerine göre, 2024 yılında büyümenin hafif bir hızlanmayla %2,9'a ulaşması bekleniyor.

Bu dönem boyunca OECD, son zamanlarda merkez bankalarının enflasyonu kontrol etme hedefli faiz artırımlarının, konut piyasasından başlamak üzere özel yatırımlar üzerinde kademeli olarak daha fazla baskı yaratacağını öngörüyor.

Bu güncellenen tahminler, Dünya Bankası'nın küresel büyüme görünümünü bir gün önce yükselttiği bir zamana denk geldi. Ancak, sıkı para politikası ve Ukrayna'daki savaşın önümüzdeki yıl küresel ekonomi üzerindeki baskısının devam edeceği konusunda uyarılarda bulunuldu.

İlgili Haberler