Oktay: Talep gelirse Azerbaycan'a asker göndeririz

Oktay: Talep gelirse Azerbaycan'a asker göndeririz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki çatışmalar için Türkiye'den asker talep etmesi halinde "Türkiye bunu açıktan yapar, iki ülke arasında askeri işbirliği anlaşması var" açıklaması yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı bir televizyon programında, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki çatışmalar için Türkiye'den asker talep etmesi halinde "Türkiye bunu açıktan yapar, iki ülke arasında askeri işbirliği anlaşması var" açıklaması yaptı.

Oktay, Azerbaycan'ın asker talep etmesi durumunda Türkiye'nin bu talebi karşılayıp karşılamayacağı sorusuna şu yanıtı verdi: "Türkiye ile Azerbaycan arasında zaten askeri işbirliği anlaşması vardır. İhtiyaç olur ve Azerbaycan'ın böyle bir daveti olursa zaten bunu açıktan yapar Türkiye. Bununla ilgili net kararımızı da zaten cumhurbaşkanımız net bir şekilde ilk günden ifade etmiştir. Dolaylı yollara gitmesine gerek yok Türkiye'nin, buna ihtiyacı da yok. Azerbaycan'ın da buna ihtiyacı yok."

16 Ağustos 2010'da, Bakü'de iki ülke arasında imzalanan "Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşması"na göre iki ülkeden herhangi birinin toprak bütünlüğünün korunması gerektiği hallerde işbirliği yapılacağı yazıyor. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.