Milli Eฤitim Bakanlฤฑฤฤฑ (MEB) Hayat Boyu รฤrenme Genel Mรผdรผrlรผฤรผ ve Tรผrk Ekonomi Bankasฤฑ (TEB), 5 milyon kiลiye finansal okuryazarlฤฑk eฤitimlerinin verileceฤi โBรผtรงemi Yรถnetebiliyorum Projesiโ kapsamฤฑnda 2 Ekim Cuma gรผnรผ bir protokol imzaladฤฑ.
ฤฐmza tรถrenine Milli Eฤitim Bakanฤฑ Hayat Boyu รฤrenme Genel Mรผdรผrlรผฤรผ Projeler ve Sosyal Ortaklar Daire Baลkanฤฑ Uฤur Ergin, TEB Aktif Pasif Yรถnetimi ve Hazine Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Tuฤrul รzbakan ve TEB Bireysel Bankacฤฑlฤฑk Pazarlama ve CRM Grup Direktรถrรผ Mehmet Rรผstemoฤlu katฤฑldฤฑ.
Proje ile Halk Eฤitim Merkezleriโnde verilecek รผcretsiz eฤitimlerle toplumun finansal okuryazarlฤฑk bilincinin yรผkseltilmesi amaรงlanฤฑrken, 3 yฤฑlda 5 milyon kiลiye ulaลฤฑlmasฤฑ hedefleniyor.
1000 รถฤretmen finansal okuryazarlฤฑk eฤitmeni olacak
โBรผtรงemi Yรถnetebiliyorum Projesiโ kapsamฤฑnda, Tรผrkiye genelinde yer alan Halk Eฤitim Merkezleriโnde finansal okuryazarlฤฑฤฤฑ dรผลรผk, bรผtรงe yรถnetimi konusunda yeterli bilgi birikimi olmayan ailelere eฤitim verilirken; 1000 รถฤretmen de finansal okuryazarlฤฑk konusunda eฤitmenlik sertifikasฤฑ alacak.
Finansal okuryazarlฤฑk konusunda birer uzman haline gelecek olan eฤitmenler, Halk Eฤitim Merkezleriโnde kursiyerlere ve katฤฑlฤฑmcฤฑlara danฤฑลmanlฤฑk verecek. Baลarฤฑlฤฑ รถฤretmenlerin รถdรผllendirileceฤi projede, iรงerikler yurt iรงi ve yurt dฤฑลฤฑ incelemelerle zenginleลtirilirken, finansal okuryazarlฤฑkla ilgili araลtฤฑrmalarla da desteklenecek.
Eฤitimlere online olarak eriลilecek
Pilot ลehir olarak ฤฐstanbulโda baลlayacak ve sonrasฤฑnda รผlke genelinde yaygฤฑnlaลacak eฤitimlerde, bรผtรงe yapma, gelir gider dengesini saฤlama, tasarruf, yatฤฑrฤฑm yapma, borรงlanma, finansal hak ve yรผkรผmlรผlรผklerini bilme gibi temel konular iลlenecek. Birebir verilen eฤitimlerin yanฤฑ sฤฑra MEB Hayat Boyu รฤrenme Genel Mรผdรผrlรผฤรผ uzaktan eฤitim portalฤฑ e-ogrenme.gov.tr adresinden de eฤitim verilecek.
Toplantฤฑda aรงฤฑlฤฑล konuลmasฤฑnฤฑ yapan TEB Aktif Pasif Yรถnetimi ve Hazine Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Tuฤrul รzbakan ลunlarฤฑ sรถyledi: โTรผm dรผnyada olduฤu gibi รผlkemizde de, โtasarruf oranlarฤฑnฤฑnโ yรผkseltilmesi ve bunun iรงin de finansal okuryazar bir toplumsal bilincin oluลturulmasฤฑnฤฑn รถn plana รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ gรถrรผyoruz.
Biz de Tรผrk Ekonomi Bankasฤฑ (TEB) olarak, รผlkemizde finansal okuryazarlฤฑk ve tasarruf seviyesinin yรผkseltilmesinin bรผyรผk รถnem taลฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑn farkฤฑndayฤฑz. Bugรผn burada sizlere tanฤฑttฤฑฤฤฑmฤฑz ve Milli Eฤitim Bakanlฤฑฤฤฑ ile birlikte gerรงekleลtirdiฤimiz โBรผtรงemi Yรถnetebiliyorumโ Projesi ile 3 yฤฑl sonunda 5 milyon bireyi finansal okuryazar yapmayฤฑ hedefliyoruz. Bu aynฤฑ zamanda รผlkemizin geleceฤi aรงฤฑsฤฑndan da รงok รถnemli bir kazanฤฑm anlamฤฑna geliyor.โ
TEB Bireysel Bankacฤฑlฤฑk Pazarlama ve CRM Grup Direktรถrรผ Mehmet Rรผstemoฤlu ise, โรรง yฤฑl รถnce โEkonomi ailede baลlarโ dรผลรผncesiyle hayata geรงirdiฤimiz TEB Aile Akademisi kapsamฤฑnda yaptฤฑฤฤฑmฤฑz รงalฤฑลmalarla รผlke genelinde bireylerin finansal okuryazarlฤฑk dรผzeyinin yรผkseltilmesine ve tasarruf bilincinin geliลmesine katkฤฑda bulunuyoruz.
ลubelerimizde baลlattฤฑฤฤฑmฤฑz, kurum, kuruluล, STK gibi organizasyonlardan gelen yoฤun talep รผzerine eฤitimlerimizi ลube dฤฑลฤฑna da รงฤฑkardฤฑk. Finansal bilincin kรผรงรผk yaลlardan edinilmesi gerektiฤinden yola รงฤฑkarak, ฤฐnternet รผzerinden hayata geรงirdiฤimiz TEB รocuk projesi ile รงocuklarฤฑmฤฑza eฤlenceli ve basit dille ekonomiyi ve tasarrufun yollarฤฑnฤฑ anlatฤฑyoruzโ diye konuลtu.
โProje ile 5 milyon kiลiyi finansal okuryazar yapacaฤฤฑzโ
TEBโin finansal okuryazarlฤฑk konusunda MEB ile birlikte hayata geรงirdiฤi รงalฤฑลmalarฤฑn 2014 yฤฑlฤฑnda baลladฤฑฤฤฑna deฤinen Rรผstemoฤlu, โGeรงtiฤimiz yฤฑl MEB ve UNICEF ile birlikte Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eฤitim projesinde yer alarak 11 milyon รงocuฤun mรผfredatฤฑna finansal okuryazarlฤฑk eฤitiminin girmesini saฤladฤฑk.
Okulda sanat yoluyla ekonomiyi, bรผtรงeyi, tasarrufu ve birikimin รถnemi anlatarak, finansal anlamda kendi ayaklarฤฑ รผzerinde duran, doฤru kararlar verebilen nesiller yetiลtirilmesine katkฤฑ saฤlamayฤฑ amaรงladฤฑฤฤฑmฤฑz Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eฤitim projesinin, finansal okuryazarlฤฑk alanฤฑnda dรผnya รงapฤฑnda baลlatฤฑlmฤฑล en bรผyรผk รงalฤฑลmalardan biri olduฤunu sรถyleyebiliriz. MEB ile iลbirliฤimizi daha da ileri taลฤฑyarak Bakanlฤฑฤฤฑmฤฑz ile birlikte โBรผtรงemi Yรถnetebiliyorum Projesiโni baลlattฤฑฤฤฑmฤฑz iรงin รงok mutluyuz.
Projeyle toplumun finansal okuryazarlฤฑk bilincinin geliลmesi konusunda รถnemli bir yol kat edeceฤimize inanฤฑyoruz. TEB olarak, โSorumlu Bankacฤฑlฤฑkโ anlayฤฑลฤฑyla finansal okuryazarlฤฑk alanฤฑnda hayata geรงirilen รงalฤฑลmalara destek olmayฤฑ sรผrdรผreceฤizโ dedi.







