Öldürülmekten korkan Putin internet bile kullanmıyor!

Öldürülmekten korkan Putin internet bile kullanmıyor!

Putin'in Suikast Korkusu: Yurt Dışı Seyahatleri İptal, Güvenlik Önlemleri Arttı

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son dönemde artan suikast korkuları nedeniyle yurt dışı seyahatlerini iptal ediyor. İddialara göre, yakın zamanda lüks konutuna yönelik gerçekleşen insansız hava aracı saldırısı Putin'in bu endişelerini daha da körükledi.

Uzun süredir yenilmez bir imaj çizmeye çalışan Putin, giderek hayatından endişe duymaya başladı. Bu iddia, Rus bağımsız yayın kuruluşu Verstka ve The Daily Beast'e dayandırılan haberlerle gündeme geldi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Putin, suikast korkusu ile yurt dışına çıkmayı reddediyor. Verstka'nın tanımladığı üst düzey bir Rus yetkili, Kremlin'in perde arkasında Putin'in seyahat etmekten kaçındığını ve "güvenlik duygusu hissetmediğini" belirtti.

Son dönemdeki bir dizi olay Putin'in paranoyasını arttırdı. Bunlar arasında, Mart ayında Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) tarafından savaş suçu iddiaları nedeniyle çıkarılan tutuklama emri ve Moskova'nın yakınlarında gerçekleşen bir dizi gizemli insansız hava aracı saldırısı bulunuyor. Kendisine karşı bir darbe iddiaları da Putin'in paranoyasını körüklüyor.

Bu saldırıların, Putin'in çoğunlukla bulunduğu lüks konuta çok yakın köylere düzenlendiği belirtiliyor. Söz konusu saldırıların Kremlin hava savunma sistemleri tarafından engellendiği belirtiliyor.

Kremlin yetkilileri ve eski devlet başkanı Dmitry Medvedev, bu saldırıların Ukrayna'nın Putin'e yönelik bir suikast girişimi olduğunu iddia ederken, Ukrayna bu iddiaları reddediyor.

Eski bir İngiliz askeri istihbarat subayı Philip Ingram, Insider'a verdiği demeçte, Putin'in kendisini ayrıntılı güvenlik katmanlarıyla çevrelediğini ve izolasyonunun daha da kötüye gittiğini ifade etti. COVID-19 pandemisi süresince de Putin'in sanal bir izolasyon balonu içinde yaşadığı ve suikast korkuları nedeniyle izolasyonunun daha da derinleştiği bildiriliyor.

Ingram'a göre, Putin'in güvenlik önlemleri arasında dublör kullanımı ve yiyeceklerin zehirlenme ihtimaline karşı kontrol edilmesi de bulunuyor.

Ingram'ın bu değerlendirmeleri, eski Kremlin güvenlik yetkilisi Gleb Karakulov'un Londra'da yaşayan bir Rus muhalif grubuna yaptığı açıklamalarla örtüşüyor. Karakulov, Putin'in izolasyonunu ve paranoyasını tanımlarken, kendisinin zırhlı bir trende seyahat ettiğini, COVID-19 önlemlerine sıkı sıkıya bağlı kaldığını ve interneti bile kullanmadığını belirtti.

Putin'in izolasyonu, ona sadece bir grup yakın yardımcısı tarafından yanlı bilgiler sunulduğu ve bunun karar verme mekanizmasını etkilediği şeklinde yorumlanıyor. Ingram'a göre, Putin'in Ukrayna'nın işgalinde attığı yanlış adımlar, bunun bir sonucu.

Putin'in bu yaz Hindistan'daki zirvelere ve Ağustos'ta Güney Afrika'da yapılacak BRICS zirvesine katılması bekleniyordu, ancak yerel haberlere göre, ICC tutuklama emriyle ilgili endişeler nedeniyle katılımı şüpheli.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler