Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ร–nce ฤฐran’ฤฑ eleลŸtirdi, sonra Obama’yฤฑ aradฤฑ

CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan cephesinden ilk รถnce ฤฐranโ€™a iliลŸkin ciddi aรงฤฑklamalarฤฑn, ardฤฑndan ABD BaลŸkanฤฑ Barack Obama ile bir saatlik telefon gรถrรผลŸmesi yaptฤฑ
ร–nce ฤฐran'ฤฑ eleลŸtirdi, sonra Obama'yฤฑ aradฤฑ Borsatek

CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan cephesinden ilk รถnce ฤฐranโ€™a iliลŸkin ciddi aรงฤฑklamalarฤฑn, ardฤฑndan ABD BaลŸkanฤฑ Barack Obama ile bir saatlik telefon gรถrรผลŸmesi yaptฤฑ.

ErdoฤŸan ile Obama arasฤฑndaki gรถrรผลŸme iรงin CumhurbaลŸkanlฤฑฤŸฤฑโ€™ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, โ€œiki lider, รถnรผmรผzdeki sรผreรงte de yakฤฑn iลŸbirliฤŸi iรงerisinde birlikte รงalฤฑลŸma hususunda mutabฤฑk olduklarฤฑnฤฑ teyit etmiลŸlerdirโ€ ifadesi dikkat รงekti.

CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan, FildiลŸi Sahili Cumhuriyeti CumhurbaลŸkanฤฑ Alassane Vattara ile CumhurbaลŸkanlฤฑฤŸฤฑ Sarayฤฑ’ndaki ortak basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda dฤฑลŸ politika รผzerine รงarpฤฑcฤฑ aรงฤฑklamalara imza attฤฑ. Gรผn iรงerisinde France 24 haber televizyonuna verdiฤŸi demeรงte, Suudi Arabistanโ€™ฤฑn Yemenโ€™e mรผdahalesini desteklerini aรงฤฑklayan ErdoฤŸan, Sarayโ€™daki basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda bu aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ derinleลŸtirdi.

ฤฐranโ€™ฤฑn Yemenโ€™deki tutumuyla birlikte Suriye politikasฤฑnฤฑ da eleลŸtiren ErdoฤŸan, ฤฐranโ€™a yรถnelik ลŸunlarฤฑ dile getirdi:

“Bugรผne kadar bรถlgede olan geliลŸmeler, Yemen’de olan geliลŸmeler, gerรงekten tahammรผl sฤฑnฤฑrlarฤฑnฤฑ artฤฑk zorlamaya baลŸlamฤฑลŸtฤฑr. ฤฐran’ฤฑn aรงฤฑklamasฤฑ doฤŸaldฤฑr. ฤฐran’ฤฑn bรถyle bir aรงฤฑklama yapmasฤฑ, zaten ลŸu ana kadar Irak’ta, Suriye’deki geliลŸmelerde de kendisini ne yapmฤฑลŸtฤฑr, gรถstermiลŸtir. Burada ฤฐran, bรถlgeyi adeta kendine domine etmenin gayreti iรงerisindedir, bรถyle bir รงalฤฑลŸmanฤฑn iรงerisindedir. Buna mรผsaade edilebilir mi? Irak’ta yapฤฑlanlarฤฑ gรถrรผyorsunuz. Bir taraftan DEAลž (IลžฤฐD) ile uฤŸraลŸฤฑlฤฑyor, bir taraftan ฤฐran’ฤฑn oraya gรถndermiลŸ olduฤŸu Devrim Muhafฤฑzlarฤฑ ile uฤŸraลŸฤฑlฤฑyor. DoฤŸru bir ลŸey mi bu?” dedi.

ฤฐranโ€™ฤฑn Suriyeโ€™de BeลŸar Esat rejimine verdiฤŸi desteฤŸe halen karลŸฤฑ olduklarฤฑnฤฑ mesajฤฑnฤฑ veren ErdoฤŸanโ€™ฤฑn, Esatโ€™ฤฑ kast ederek, โ€œBu katile, destek veren bir anlayฤฑลŸ, bu savunulabilir mi, bunu savunmak mรผmkรผn mรผ? ‘Ben Mรผslรผmanฤฑm’ diyen bir insanฤฑn bu katili savunacaฤŸฤฑna ihtimal vermiyorum, veremem” sรถzleri dikkat รงekti. ErdoฤŸan, “Ama diyoruz ki ฤฐran’ฤฑn bu bakฤฑลŸฤฑnฤฑn deฤŸiลŸmesi lazฤฑm. Yemen’den ลŸu noktada, kuvveti, gรผcรผ neyi varsa รงekmesi lazฤฑm, aynฤฑ ลŸekilde Suriye’den รงekmesi lazฤฑm, aynฤฑ ลŸekilde Irak’tan รงekmesi lazฤฑm, bu รผlkelerin toprak bรผtรผnlรผฤŸรผne saygฤฑ duymasฤฑ gerekir” diye konuลŸtu.

Tรผrkiye, Yemen operasyonunu destekleyecek

Yemen’de Husilerโ€™in mezhepsel bir รงatฤฑลŸma yรผrรผttรผฤŸรผnรผ ve ortaya adeta ลžii-Sรผnni รงatฤฑลŸmasฤฑ รงฤฑktฤฑฤŸฤฑnฤฑ kaydeden ErdoฤŸan, Tรผrkiyeโ€™nin mezhepsel รงatฤฑลŸmalara olumlu bakmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ, bakmayacaฤŸฤฑnฤฑ vurguladฤฑ. Yemenโ€™in bรถlรผnme eลŸiฤŸinde olduฤŸunu belirten ErdoฤŸan, “Biz Yemen halkฤฑnฤฑn tรผmรผne kardeลŸimiz olarak bakฤฑyoruz ve bu kardeลŸlerimizin hukuku รผzerinde herhalde dรผลŸรผncelerimizi beyan etmemiz gerekir” diyerek Tรผrkiyeโ€™nin Yemen konusunda harekete geรงme hakkฤฑ olduฤŸunu ima etti.

ErdoฤŸan, “ลžu anda askeri konuda herhangi bir ลŸey sรถylemiyorum. ลžu anda sรถylemem de doฤŸru deฤŸildir. Ama lojistik konuda, istihbarat konusunda her tรผrlรผ desteฤŸi vermeye hazฤฑr olduฤŸumuzu bugรผn aรงฤฑkladฤฑm” dedi.

60 dakikada Obama ile dรผnya turu

ErdoฤŸanโ€™ฤฑn, Barack Obama ile 60 dakika sรผrdรผฤŸรผ belirtilen telefon gรถrรผลŸmesi konusunda CumhurbaลŸkanlฤฑฤŸฤฑโ€™ndan saat 22.00 civarฤฑnda yapฤฑlan yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada ลŸรถyle denildi:

โ€œGรถrรผลŸmede, DEAลž ile mรผcadele konusunda devam eden iลŸbirliฤŸi, Irak ve Suriye’de barฤฑลŸ ve istikrarฤฑn tesisi amacฤฑyla yรผrรผtรผlen ortak รงabalar ele alฤฑnmฤฑลŸtฤฑr.ฤฐki lider, Suriye’yle ilgili olarak, โ€˜EฤŸit-Donatโ€™ programฤฑ kapsamฤฑnda ฤฑlฤฑmlฤฑ Suriye muhalefetini destekleme, yabancฤฑ savaลŸรงฤฑlarฤฑn sรถz konusu รผlkeye sฤฑzmasฤฑnฤฑ รถnleme konularฤฑnda iลŸbirliฤŸini artฤฑrmaya yรถnelik รงalฤฑลŸmalar hakkฤฑnda da gรถrรผลŸ teatisinde bulunmuลŸlardฤฑr.

BaลŸkan Obama, gรถrรผลŸme sฤฑrasฤฑnda, Tรผrkiye’nin Suriye ve Irak’tan รผlkemize sฤฑฤŸฤฑnan yaklaลŸฤฑk 2 milyon insana ev sahipliฤŸi yapmasฤฑndan ve yabancฤฑ savaลŸรงฤฑlarla mรผcadele konusundaki katkฤฑlarฤฑndan dolayฤฑ Sayฤฑn CumhurbaลŸkanฤฑmฤฑza takdir ve teลŸekkรผrlerini iletmiลŸtir.

Yemen ve Ukrayna’daki son geliลŸmelerin, ayrฤฑca ฤฐran’ฤฑn nรผkleer programฤฑyla ilgili mรผzakerelerin ele alฤฑndฤฑฤŸฤฑ gรถrรผลŸmede iki lider, anฤฑlan meseleler ve diฤŸer bรถlgesel konularda รถnรผmรผzdeki sรผreรงte de yakฤฑn iลŸbirliฤŸi iรงerisinde birlikte รงalฤฑลŸma hususunda mutabฤฑk olduklarฤฑnฤฑ teyit etmiลŸlerdir.โ€

Beyaz Saray: โ€˜IลžฤฐDโ€™le mรผcadelede devam eden iลŸbirliฤŸi gรถrรผลŸรผldรผโ€™

Beyaz Sarayโ€™dan yapฤฑlan yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamadaysa, gรถrรผลŸmede Irak ve Suriyeโ€™ye gรผvenlik ve istikrar getirme konularฤฑnda ortak รงabalara, ฤฑlฤฑmlฤฑ Suriye muhalefeti savaลŸรงฤฑlarฤฑna verilen eฤŸit-donat programฤฑna deฤŸinildiฤŸi bildirildi.

Aรงฤฑklamada, โ€œ[ฤฐki lider] yabancฤฑ savaลŸรงฤฑ akฤฑลŸฤฑnฤฑ kesme konusunda iลŸbirliฤŸini derinleลŸtirme รงabalarฤฑnฤฑ ele aldฤฑ, BaลŸkan [Obama] Tรผrkiyeโ€™nin bu soruna olumlu katkฤฑlarฤฑndan memnun olduฤŸunu aรงฤฑkladฤฑโ€ deniyor.

Beyaz Saray ayrฤฑca BaลŸkan Obamaโ€™nฤฑn, Tรผrkiyeโ€™nin Irak ve Suriyeโ€™den gelen 2 milyon mรผlteciye devam ettirdiฤŸi destekten de memnuniyetini ifade ettiฤŸini kaydetti.

BaลŸkan Obamaโ€™yla CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan arasฤฑndaki gรถrรผลŸmede ayrฤฑca Yemen ve Ukraynaโ€™daki son geliลŸmelerle ฤฐranโ€™ฤฑn nรผkleer programฤฑyla ilgili mรผzakerelere deฤŸindi, bu ve diฤŸer bรถlgesel sorunlarla ilgili olarak yakฤฑn รงalฤฑลŸmayฤฑ sรผrdรผrme sรถzรผ verdi. (VOA)

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.814746.8260.02%
EURO 53.535453.5513-0.03%
JAPON YENฤฐ 3.4563.4640.44%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.149458.19-0.14%
STERLฤฐN 62.484762.5153-0.07%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89236.8948-0.07%
RUS RUBLESฤฐ 0.60470.60630.01%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63053.87 0.6389%
Ethereum 1771.58 0.5728%
Tether USDt 1.00 -0.0031%
BNB 582.33 2.0491%
Solana 80.35 0.108%
USDC 1.00 0.0044%
XRP 1.14 0.5442%
Dogecoin 0.08 1.1817%
Toncoin 1.76 -0.6095%
Cardano 0.19 -1.9178%
Shiba Inu 0.00 0.4833%
Avalanche 6.86 1.3372%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam