Ortadoğu'daki ateş McDonald's'ı da yaktı, müşteri kaybı büyüdü

Ortadoğu'daki ateş McDonald's'ı da yaktı, müşteri kaybı büyüdü

McDonald's CEO'su Chris Kempczinski, yanlış bilgilendirme nedeniyle Ortadoğu'da işlerinin olumsuz etkilendiğini söyledi.

A+A-

McDonald's Corp. İcra Kurulu Başkanı Chris Kempczinski'ye göre İsrail ve Hamas arasındaki savaş nedeniyle şirket Orta Doğu'daki işleri üzerinde kaydadeğer bir etkisi yaşıyor.

Hamburger zinciri, 7 Ekim'deki Hamas saldırısının ardından İsrail'deki franchise mağazalarının İsrail askerlerine yemek verdiğini gösteren fotoğraf ve videoların sosyal medyada paylaşılmasının ardından boykotların hedefi haline geldi. Suudi Arabistan, Malezya ve Pakistan gibi ülkelerdeki McDonald's işletmecileri bu eylemlerin kendi görüşlerini yansıtmadığını söyledi.

Kempczinski LinkedIn'de yayınladığı mesajda, "Orta Doğu'daki bazı pazarlar ve bölge dışındaki bazı pazarlar, McDonald's gibi markaları etkileyen savaş ve buna bağlı yanlış bilgilendirme nedeniyle önemli bir iş etkisi yaşıyor" dedi.

Kempczinski durumu "cesaret kırıcı ve temelsiz" olarak nitelendirirken restoranların yerel sahipler tarafından işletildiğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler