Otomotiv devi greve rağmen rekor kar açıkladı

Otomotiv devi greve rağmen rekor kar açıkladı

General Motors'ta United Auto Workers (UAW) grevi devam ediyor. Grevden dolayı haftada 200 milyon dolar kaybeden GM buna rağmen 3.1 milyar dolar kar açıkladı.

A+A-

General Motors, United Auto Workers (UAW) grevinden kaynaklı darbeye rağmen üçüncü çeyrekte güçlü bir kar açıkladı. Bu grev şirketin karından haftada yaklaşık 200 milyon dolar siliyor.

GM ayrıca, teknolojiye olan talebin azalması nedeniyle gelecek yılın ortasına kadar üreteceği elektrikli araç sayısına ilişkin kendi koyduğu hedefi de rafa kaldırdı.

Detroitli otomobil üreticisi Temmuz-Eylül dönemi net karının %7 düşerek yaklaşık 3.1 milyar dolar olduğunu açıkladı. Grev etkisi ve garanti onarımlarındaki yüksek giderler düşüşe katkıda bulunurken, yüksek faiz oranlarına ve yavaşlayan ekonomiye rağmen otomobil müşterilerinin gelmeye devam etmesiyle güçlü fiyatlandırma dengeledi.

Sonuçlar analist tahminlerini aştı. Faaliyet karı hisse başına 2.28 dolar olarak gerçekleşirken, FactSet'e göre analistlerin ortalama tahmini 1,87 dolardı. GM ayrıca grev nedeniyle yıllık kar beklentisini de geri çekti.

GM, önümüzdeki yılın ortasına kadar yaklaşık iki yıllık bir süre zarfında 400.000 elektrikli araç üretmeyi planlıyordu, ancak bu hedeften vazgeçti. Mali İşler Müdürü Paul Jacobson bataryalı araç pazarındaki yavaşlamayı gerekçe gösterdi.

İlgili Haberler