Oyak Renault'da bayrak değişimi

Oyak Renault'da bayrak değişimi

Oyak Renault açıklamasına göre, Renault Grubu bünyesinde 2013 yılından itibaren farklı görevler üstlenen Hakan Doğu, Oyak Renault’nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

A+A-

1966 yılında Bursa’da doğan Hakan Doğu, 1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İş hayatına 1987 yılında atılan Doğu, 1998 yılında Valeo Transmission Türkiye’ye katıldı. Doğu, 4 senesi Fransa’da olmak üzere 15 yıl çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 2013 yılında Renault Group bünyesine Motor Aksamları Satın Alma Başkan Yardımcısı olarak katıldı, 2015 yılında Renault Group Satış Sonrası Direktörü oldu. 2017 yılından itibaren Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ortak girişiminde Global Kıdemli Satış Sonrası Başkan Yardımcılığını yürüten Doğu, aynı dönemde Renault Group Yönetim Komitesi'nde görev yaptı.

Öte yandan, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne, Kaan Özkan atandı.

1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Kaan Özkan, iş hayatına 1992 yılında Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Lojistik Bölümü’nde mühendis olarak başladı. 2007 yılına kadar aynı bölüm içinde proje planlama, üretim planlama, lojistik müdürlüğü gibi farklı görevler üstlenen Özkan, 2007-2013 yılları arasında sırasıyla Lojistik Bölümü ve Kaporta Bölümü yöneticiliği görevlerini yerine getirdi. 2013 yılında Oyak Renault Araç Fabrika Direktörü olarak atanan Özkan, 2017 yılından itibaren Renault Group Slovenya Revoz Fabrikası’nın Genel Müdürlük görevini yürütüyordu.

Açıklamaya göre, Oyak Renault'nun genel müdürlük görevini Nisan 2018'den bu yana yürüten Antoine Aoun, bu yılın sonunda emekli olarak Renault Group’tan ayrılacak. 16 Aralık’ta Oyak Renault Otomobil Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu’nda gerçekleşen değişikliklerle, daha önce yönetim kurulu başkanlığını yürüten François Provost, yönetim kurulunda üye olarak görev yapmaya devam ederken, Ghislain Hugues Franck Himber ise yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldı.

İlgili Haberler