Özelleştirme haberi L'Occitane International'ın hisselerini uçurdu

Özelleştirme haberi L'Occitane International'ın hisselerini uçurdu

Cilt bakım zinciri L'Occitane International'ın hisseleri, milyarder başkanı Reinold Geiger'ın şirketi özelleştirmeyi düşündüğü haberinin yayılmasıyla sert yükseldi

A+A-

L'Occitane International'ın milyarder başkanı Reinold Geiger halihazırda firmanın hisselerinin neredeyse dörtte üçünü kontrol ediyor. Şirketin 90 ülkede 3 binden fazla satış noktası ve 8 bin 500'den fazla çalışanı bulunuyor. Hisseleri Pazartesi günü Hong Kong'da yüzde 8'den fazla artışla 27,75 Hong Kong doları(*) seviyesinde kapandı. 

Fransa'da doğdu

L'Occitane en Provence serisi, sarı markası ve lüks kremleri, sabunları ve yağları ile tanınıyor. Fransa'nın Provence bölgesindeki pazarlarda küçük bir kamyonda başladığı günden bu yana büyük bir büyüme gösterdi.

Grup şu anda Elemis kolajen ürünleri ve Koreli cilt bakım markası Erborian gibi ürünleri bünyesinde barındırıyor ve son yıllık raporunda 31 Mart'a kadarki yılda 239 milyon euro kâr bildirdi.

Hisse alım satımı durduruldu

L'Occitane International'ın hisselerinin alım satımı, Bloomberg News'in Geiger'in şirketi özelleştirme konusunda ileri düzeyde görüşmeler yaptığını duyurmasının ardından Cuma günü Hong Kong Borsasında durduruldu. Bloomberg, potansiyel anlaşmanın firmaya yaklaşık 6,5 milyar dolar ya da hisse başına 4,47 dolar değer biçebileceğini söyledi.

Ancak L'Occitane, satın alma fiyatının bu kadar yüksek olabileceğine dair haberlerin "yanlış ve temelsiz" olduğunu, ancak bir anlaşma gerçekleşirse, potansiyel teklif fiyatının hisse başına 26 Hong Kong dolarından az olmayacağını söyledi.

Hisseleri bir ayda yüzde 40 değerlendi

Geiger'in yatırım holdingi L'Occitane Groupe, zincirin yüzde 70'inden fazlasına sahip. Şirketin hisseleri son bir ay içinde yüzde 40'tan fazla artış gösterdi. Şirketin son yıllık raporu, geçtiğimiz mali yılda dünya çapında 2,33 milyar dolar net satış gerçekleştirdiğini ve bu rakamın bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 arttığını gösterdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler