Apple Watch X: Teknoloji devinin en gelişmiş saati olacak

Apple Watch X: Teknoloji devinin en gelişmiş saati olacak

Apple Watch'ların 10. yılı şerefine Apple Watch X geliyor. Henüz ismini diline getiren olmasa da, büyük bir yenilikle gelmesi beklenen Apple Watch X'in 2024 yılında satışa sunulması bekleniyor.

A+A-

Bir rapora göre Apple, 2024 gibi erken bir tarihte Apple Watch için büyük bir yenileme hazırlığında olabilir ve tasarımda yapılacak değişikliklerle kordonların giyilebilir cihaza nasıl takılacağı yeniden ele alınabilir.

Apple'ın şu anda Apple Watch Series 9'u bu sonbaharda çıkarması bekleniyor, ancak bir sonraki model hakkında şimdiden söylentiler dolaşıyor. Bir dönüm noktası olan "Apple Watch X" için Apple'ın ürün grubu için planladığı büyük bir şey olabilir.

Bloomberg için "Power On" bülteninde yazan Mark Gurman, Apple'ın Apple Watch X'i 2024 ya da 2025'te piyasaya sürmeyi planladığını iddia ediyor. Teoriye göre bu, Apple Watch'un 10. yıldönümüne paralel bir kutlama olacak.

Yenilemenin bir parçası olarak Apple bir dizi önemli değişiklik yapacak ve cihazın birkaç yıl boyunca geçirdiği daha küçük artımlı değişikliklerden ziyade büyük bir güncelleme olacak.

En büyük değişiklik, kordonların Apple Watch gövdesine takılma şeklindeki değişiklik olabilir. Yuvalara oturtmak yerine manyetik bir sistemin planlandığı iddia ediliyor.

Apple Watch'un geliştirilmesinde yer aldığı iddia edilen kaynaklar, mevcut yuva sisteminin gövdenin her iki ucunda da çok fazla yer kapladığını söyledi. Bu da daha büyük bir pil gibi diğer bileşenler tarafından kullanılabilecek çok fazla iç alan tüketiyor.

Gurman'ın ayrıca daha ince bir genel tasarım üzerinde çalışıldığını söylediği göz önüne alındığında, manyetik tabanlı bir sisteme geçiş, tasarımcıların mevcut iç boşluğu uzatarak daha ince gövdeye sığdırabildikleri kadar çok şey sığdırmalarına yardımcı olabilir.

Bu sonbaharda duyurulması beklenen Apple Watch Series 9 sınırlı yeniliklerle gelecek, ancak Gurman'ın iddiası doğru çıkarsa 2024 ya da 2025'te Apple Watch X adında Apple'ın en gelişmiş akıllı saatini göreceğiz.

İlgili Haberler