Penti lojistik ağına 120 yeni istihdam

Penti lojistik ağına 120 yeni istihdam

İç giyim markası Penti, küresel ölçekte  yaşadığımız Covid-19 pandemisinde de istihdam yatırımını sürdürme  kararı aldı. Şirket e-ticarette artan talebi  karşılamak amacıyla lojistik ağına 120 kişiyi dahil edecek.

A+A-

İç giyim markası Penti, küresel ölçekte  yaşadığımız Covid-19 pandemisinde de istihdam yatırımını sürdürme  kararı aldı. “Hep birlikte” ilkesiyle, salgının ülkemizde görüldüğü  andan itibaren 30 kamu hastanesinde görev alan kadın sağlık  çalışanlarına destek paketlerini ulaştırırken, tüm sağlık çalışanları  için 500 bin maske üretiminin ilk etabında 100 bin adet maske  üretimine de katkı sağladı. Penti şimdi de, e-ticarette artan talebi  karşılamak amacıyla lojistik ağına 120 kişiyi dahil edecek.

Covid-19 pandemisinin ilk haftasında alınan tedbirler kapsamında Türkiye’deki 400, yurtdışında ise yer aldığı 34 ülkenin 28’indeki  mağazalarını çalışanları, tüketicileri ve iş ortaklarının sağlığı için  kapatma kararı alan Penti, bu süreçte tüketicilerin ihtiyaçlarına  e-ticaret kanalı penti.com üzerinden cevap vermeye devam etti. Penti,  online alışverişe olan talepteki artışın büyük oranda lojistik kanalda  işgücü ihtiyacı doğurduğuna dikkat çekti.

E-ticarette 1 ayda %600 Büyüme…

E-ticaretteki satış hacminin Nisan ayının başından bugüne % 600  artığını ifade eden Penti Giyim CEO'su Mert Karaibrahimoğlu "Sürecinin  ilk gününden bugüne tedbirlerimizi maksimum seviyede tutarak  tüketicilerimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Corona  virüs süreci öncesinde de toplam ciro içerisinde Türkiye ortalamasının  da üzerinde yüzde 7’lik pay alan penti.com’un son bir ay içerisindeki  performansını %600 oranında arttırarak büyük bir başarıya imza attık’’  ifadesini kullandı.

Karaibrahimoğlu sözlerine  ‘’1 ayı aşkın süredir evlerimizde  olduğumuz, birçoğumuzun uzaktan çalıştığı ve öğrencilerin evden  uzaktan eğitime başladığı bu süreçte, Penti olarak lider olarak  konumlandığımız özellikle pijama ve ev giyim ürünleri kategorisi,  dışarı da rahatlıkla giyilebilen ürünleriyle iç giyim kategorisi, evde  sporun vazgeçilmezi active grubu altında yer alan ürünlerimiz ile  birlikte ev patikleri ve soket çoraplar yoğun olarak talep ediliyor.
Tüm kategorilerimize olan talep 6 kat artmış durumda. Evde hem  kadınlar hem de çocuklar için her zaman olduğundan daha da çok  ihtiyaca dönüşen tüm bu ürün gruplarına özel geliştirdiğimiz  koleksiyonlar ve tüketicimizin ihtiyaçlarına en rahat şekilde  ulaşabileceği kampanyalar ile bu dönemde de tüketicimizin yanında  olmaya devam ediyoruz’’ şeklinde devam etti.

Perakendeciler için yeni bir dönemin başladığını ifade eden Karaibrahimoğlu  ‘Evlerimize çekildiğimiz bu dönemde hiç olmadığı  kadar motivasyona, umuda ve mutluluğa ihtiyaç  duyuyoruz.Tüketicilerimizin en yakın dostları olarak onları bu dönemde  de mutlu etmeye devam etmeye ve ihtiyaçlarına en sağlıklı koşullarda  cevap vermek üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Son 1 ayda elde  ettiğimiz talep artışını karşılayabilmek ve mükemmelleştirilmiş  müşteri memnuniyeti için lojistik operasyonumuzda yeni istihdam  sağlayarak yeni 120 kişiyi bünyemize dahil ettik’’ ifadesini kullandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.