Petkim 105 gün etilen üretmeyecek

Petkim 105 gün etilen üretmeyecek

Petkim temel hammadde üretimi yapan Etilen fabrikasındaki üretime geçici olarak üretime ara verileceğini, bu sürenin 105 gün sürmesinin beklendiğini açıkladı.

A+A-

Petkim temel hammadde üretimi yapan Etilen fabrikasındaki yatırımın devreye alınması ve aynı zamanda planlı bakım kapsamında fabrikadaki üretime geçici olarak üretime ara verileceğini, bu sürenin 105 gün sürmesinin beklendiğini açıkladı.

KAP'a dün akşam yapılan açıklamada, Etilen Fabrikası kapasitesinin artırılması, enerji ve hammadde birim tüketimlerinin azaltılması ile operasyonel verimliliklerin artırılması amacına yönelik olarak yapılan 118 milyon dolarlık yatırım devreye alınma aşamasına geldiği belirtildi.

Açıklamaya göre, bu yatırım ile etilen üretim kapasitesi yüzde 13 oranında artarak 588,000 ton/yıla çıkacak, etilen üretiminde enerji ve hammadde birim tüketimleri azalacak.

Açıklamada, Etilen Fabrikasının, tesisdeki diğer fabrikalara ara ürün sağladığı vurgulanarak, "Bu fabrikamızın üretime ara vermesi nedeniyle eksik kalan ara ürünlerin büyük bir bölümünün ithalat yoluyla temin edilerek tesisimizdeki diğer fabrikaların üretimlerini sürdürmesi ve nihai ürün satışlarımıza devam edilmesi planlanmaktadır. Etilen fabrikamızdaki duruşun 21 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 105 gün sürmesi beklenmektedir" denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.