Petrol fiyatları Fed kararı öncesi baskı altında

Petrol fiyatları Fed kararı öncesi baskı altında

Fed'in bu akşam açıklayacağı faiz kararından önce petrol fiyatlarının üzerindeki baskı daha da arttı ve günün ilk saatlerinde yatay seyir sürüyor.

A+A-

Petrol, ham petrol stok verileri ve Fed kararına odaklanarak yatay hareket ediyor Petrol, bir sektör grubunun ABD ham petrol stoklarındaki düşüşü işaret etmesiyle iki günlük kazancın ardından durağan bir seyre geçti ve traderler Fed'in piyasayı genişolarak şekillendirecek faiz oranı kararına geri sayıma başladı.

Brent, haftanın ilk iki seansında %2,4'lük bir artışla Ekim sonundan bu yana en yüksek kapanışa ulaştıktan sonra 87 dolar/varil seviyesinin üzerinde çok az değişiklik gösterdi. Amerikan Petrol Enstitüsü, ABD ham petrol stoklarının 1,5 milyon varil düştüğünü bildirdi. Benzin stoklarının da daraldığı görüldü.

ABD merkez bankasının Çarşamba günü art arda beşinci kez faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor, ancak politika yapıcılar gevşemeye ne zaman hazır olacaklarına dair ipuçları verebilirler.

Carlyle Group LP'den Jeff Currie, Fed'in önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşürmesi halinde petrolün varil başına 70 ila 90 dolar olan mevcut konsensüsün çok üzerine çıkacağını söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler