Petrol rafinerisi projesine 100 milyar dolarlık imza

Petrol rafinerisi projesine 100 milyar dolarlık imza

Suudi Arabistan, Hindistan'ın batı kıyısındaki Al-Saeed petrol rafinerisi projesine tahsis edilen yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırımın pompalanması konusunda Hindistan ile anlaştı.

A+A-

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, pazartesi günü Yeni Delhi'de Hintli yetkililerle yaptığı görüşmede, yerel para birimleriyle ticaret yapma ve Hindistan ile Körfez İşbirliği Konseyi arasında bir serbest ticaret anlaşmasına ilişkin müzakerelerin hızlandırılması olasılığını tartıştı. Görüşmenin ardından Suudi Arabistan ve Hindistan, ortak yakınlaşmayı artırma çabalarının bir parçası olarak iki ülke arasında 20 ekonomik, ticari, bankacılık ve teknolojik işbirliği anlaşması imzaladı.

Suudi Yatırım Bakanlığı, forumda Krallık ve Hindistan'ın 50'den fazla anlaşmaya imza atacağını belirterek, anlaşmaların bilgi teknolojisi, iletişim, girişimcilik, kimya, enerji ve ileri sanayi sektörlerini kapsayacak şekilde çeşitlilik gösterdiğini açıkladı.

OPEC verilerine göre Hindistan, günlük ortalama 4,2 milyon varili aşan ham petrol ithalatıyla Çin ve ABD'den sonra dünyanın üçüncü büyük ham petrol ithalatçısı olurken, Suudi Arabistan da ülkenin en büyük petrol ihracatçıları arasında yer alıyor

İlgili Haberler