Philip Capital, Mavi hisseleri için hedef fiyatını açıkladı

Philip Capital, Mavi hisseleri için hedef fiyatını açıkladı

Philip Capital, MAVI-Mavi Giyim için tavsiyesini ve hedef fiyatını açıkladı

A+A-

Philip Capital, MAVI-Mavi Giyim için tavsiyesini 164 TL hedef fiyat ile "endeks üstü getiri" olarak başlattı. Mavi hisseleri son kapanışını (15 Kasım 2023) 101.20 TL'den gerçekleştirmişti. Philip Capital'in açıkladığı hedef fiyat son kapanışa oranla yüzde 62.05 prim potansiyeli barındırıyor. 

Philip Capital'in Mavi değerlendirmesi şöyle:

Sektörde önemli bir oyuncu olup pazar payının güçlü olması, kişisel gelir artışlarının sektördeki talebi canlı tutması sayesinde diğer çeyreklerde de büyümenin güçlü seyrinin devamının beklenmesi, şirketin online satış kanalında büyümesinin devam etme beklentisi, Kuzey Amerika’da yürütülen faaliyetler ve ürün gamının genişliği nedeniyle Mavi’yi beğeniyoruz. Mavi için 164,00 TL hedef fiyat ve Endeks Üzeri Getiri (EÜ) tavsiyesi ile önerimizi başlatıyoruz. Hedef fiyatımız %62,1 potansiyel getiriye işaret ediyor. MAVI, 2024 yılı beklentilerimize göre 3,64 FD/FAVÖK, 7,84 F/K, 3,28 PD/DD ve 0,78 PD/Satışlar çarpanları ile işlem görmektedir. 

Şirket perakende, toptan ve e-ticaret satış kanallarında faaliyetlerini sürdürmektedir. 2023 ilk yarısında global gelirin %67’si perakende, %23’ü toptan, %10’u e-ticaret kanallarından gerçekleşmiştir. Konsolide gelirin %87’si Türkiye satışlarından oluşmuştur. Yurtdışı gelirler sabit kur varsayımı altında ikinci çeyrekte %3 olarak gerçekleşmiş, yılın ilk yarısında ise %8 büyümüştür. Kurdan arındırılmış reel büyümenin olmasını olumlu değerlendiriyoruz. 

Mavi 2023 yılı ilk yarısının sonu itibariyle toplam 461 mağaza sayısına ulaştı. Toplam satış alanı 168,7 bin m² olurken ortalama mağaza büyüklüğü 513m² oldu. Şirketin ortalama mağaza büyüklüğü hedefi 800m². Mavi m² alanını artırdığı sürece müşterilerin mağazada kalma süresini de uzatabileceğini düşünüyoruz. 

Yurt dışında ABD, Kanada ve Rusya’da faaliyet gösteren şirketin yurt dışı faaliyetinin en yoğun olduğu ülke ABD. 1996 yılından itibaren ABD’de faaliyet gösteren Mavi, burada sadece jean toptan satışını gerçekleştirmektedir. ABD’de de gelirlerin yarısından fazlası online olarak gerçekleşmiştir. Şirket, ABD satışlarını büyütmek üzere gelecek planlarını şekillendirmektedir. 

Mavi Giyim A.Ş. için 2023 ve 2024 yıllarına ilişkin gelir tahminimiz sırasıyla 18,5 milyar TL ve 25,7 milyar TL’dir. Şirketin %50 civarında brüt kâr marjını sürdürebileceğini değerlendiriyoruz. Bu varsayımlar altında 2023 ve 2024 yılları için sırasıyla 4,0 milyar TL ve 5,2 milyar TL FAVÖK öngörüyoruz. 

Riskler 

Şirket’in farklı para birimlerinden elde edilen gelirleri, işletme giderleri, varlıkları ve yükümlülükleri bakımından döviz kuru riski bulunmaktadır. 
Küresel ekonomik koşullar ve bunların tüketici harcama alışkanlıkları üzerindeki olası etkileri şirketin satış gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. 
Şirket oldukça rekabetçi bir alanda faaliyet göstermektedir. Piyasa rekabeti, şirketin satışı ve karlılığı üzerinde önemli ölçüde olumsuz etki yaratabilir. 

İlgili Haberler