Pis bırakılan koltuğa oturmak istemeyen yolcular uçaktan atıldı

Pis bırakılan koltuğa oturmak istemeyen yolcular uçaktan atıldı

Air Canada, kusmuk bulaşmış koltuklara oturmayı reddettikleri için iki yolcuyu uçuştan attıktan sonra özür diledi.

A+A-

Las Vegas-Montreal seferini yapan uçakta bulunan Susan Benson, pilotun yolcuları şikayet etmeye devam etmeleri halinde uçuşa yasak listesine alınacakları konusunda uyardığını söyledi.

Personelin parfüm ve kahve öğütücüleriyle "biraz kötü kokuyu" örtmeye çalıştığını da sözlerine ekledi. Air Canada, yolcuların "açıkça hakları olan bakım standardını almadıklarını" söyledi.

Benson geçen ayın sonlarında Facebook'ta uçuşla ilgili olarak "İlk başta sorunun ne olduğunu bilmiyorduk" diye yazdı ve şu sözleri kaydetti: "Görünüşe göre bir önceki uçuşta birisi kusmuş. Uçuş görevlisi çok özür diledi ama uçağın dolu olduğunu açıkladı."

Personelin "koltuk poşetine kahve öğütücüleri yerleştirdiğini ve parfüm sıktığını", ancak koltuğun ve emniyet kemerinin "ıslak olduğunu ve hala görünür kusmuk kalıntıları olduğunu" söyledi.

Benson, pilotun birkaç dakika süren "ileri geri" konuşmasının ardından kokpitten çıktığını söyledi.

Yolculara "uçağı terk edebilecekleri ve kendi paralarıyla uçuş ayarlayabilecekleri ya da güvenlik eşliğinde uçurulacakları ve uçuş yasağı listesine alınacakları" söylendi. Yolcular daha sonra güvenlik tarafından çıkarıldılar.

Benson, yaşanan tartışmanın kendisini "Kanadalı olmaktan ve Air Canada personeli olmaktan utandırdığını" söyledi.

Air Canada, "bu ciddi konuyu gözden geçirdiğini" ve "bu olayda işletme prosedürlerinin doğru bir şekilde takip edilmediğini" söyledi.

İlgili Haberler