Zengin köpek sahiplerine özel jet hizmeti çevrecileri kızdırdı

Zengin köpek sahiplerine özel jet hizmeti çevrecileri kızdırdı

İngiltere merkezli K9 Jets, zengin köpek sahiplerine özel jet hizmeti sunmaya başladı. Bu hizmet, çevreciler tarafından aşırı tüketim ve israf olarak eleştirildi.

A+A-

İngiltere merkezli charter firması K9 Jets, zengin köpek sahiplerine özel jet hizmeti sunmaya başladı. Şirket, evcil hayvanlarıyla seyahat etmek isteyen müşterilere Dubai-Londra rotasında hizmet veriyor.

8.166 Sterlin ödeyen müşteriler, köpekleriyle birlikte Gulfstream IV-SP jetiyle yolculuk yapabiliyor. Şampanyalarını yudumlayarak konforlu bir seyahat deneyimi yaşayabiliyorlar. K9 Jets şirketi, zaten New Jersey, Los Angeles, Frankfurt, Paris ve Lizbon'a seferler düzenliyor.

K9 Jets'in kurucu ortağı Adam Golder, evcil hayvanların sahipleriyle birlikte konfor içinde seyahat etmeyi hak ettiklerine inandıklarını söylüyor. Şirket, bu yeni rotayı tatil döneminde başlattıklarını ve misafirlerin sevdikleriyle (köpekler dahil) şık bir şekilde kutlama yapabileceklerini belirtiyor.

Ancak, çevreci protesto grubu Extinction Rebellion bu servisi eleştiriyor. Onlara göre, bu servis zengin insanların hayvanları kendilerinden biri gibi sevme yeteneklerinin bir göstergesi, ancak aynı insanların çevreye karşı duyarsız olmaları düşündürücü. Farnborough havaalanı da çevreciler tarafından eleştiriliyor. Bu havaalanı, özel jet hizmeti gibi aşırı seyahatlere hizmet veriyor ve çevreye zarar veren hava taşıtlarının kullanılmasına neden oluyor.

K9 Jets ise herhangi bir uçağın sahibi olmadığını ve işletmediğini belirtiyor. Şirket, süper zenginleri hedeflemediklerini ve köpekler için kargo fiyatlarıyla karşılaştırılabilir koltuk fiyatları sunduklarını söylüyor. Ayrıca şirket, uçuşlardaki karbon emisyonlarını dengelemeyi taahhüt ettiklerini ve çevreye olan etkilerini sınırlamak için önlemler aldıklarını vurguluyor.

İlgili Haberler